Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ελλ. Κοιν. Κάρλσφελτ: Αρκετά με τους "'ήρωες". Χρήματα υπάρχουν ;

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Κοινότητα Καρλσφελντ μετά την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και την ανακοίνωση τύπου του Υπουργείου σχετικά με την ανέγερση σχολικού διδακτηρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Κάρσλφελτ:


Αρκετά με τους "'ήρωες".  Χρήματα υπάρχουν ;
                                                                                                                                             
Κυρίες και κύριοι της Συγκυβέρνησης,

Ο ελληνισμός της περιοχής παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα και τις εξελίξεις για το κτηριακό σχολικό συγκρότημα στο Μόναχο.
Χθες με μεγάλη προσοχή διαβάσαμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας μετά την συνάντηση του Υφυπουργού κου Πελεγρίνη με τους αρμόδιους γερμανούς του Δήμου του Μονάχου.
Κυρίες και κύριοι,
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ρίχνετε - δικαιολογημένα - τα στραβά που έγιναν, στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ξεχνάτε όμως ότι εδώ και σχεδόν 2 χρόνια είστε Κυβέρνηση και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο της ανέγερσης. Και δεν άλλαξε (εκτός από την κάπα του Μανωλιού) τίποτα, αντίθετα επιδεινώθηκε προς το χειρότερο η κατάσταση στην τελική φάση αποπεράτωσης του σχολικού συγκροτήματος, με κίνδυνο να το χάσουμε οριστικά και κυρίως να δείχνουμε αδυναμία στοιχειώδους συντονισμού στις γερμανικές αρχές.
Σας καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να καταθέσετε τα χρήματα, όπως έχετε δεσμευθεί στον αντίστοιχο γερμανικό φορέα, (από τα οποία 70% το ελληνικό δημόσιο θα τα πάρει πίσω!) να κρατήσετε το λόγο σας προς τον απόδημο ελληνισμό και τις υπογραφές σας με τον Δήμο του Μονάχου.
Να ζητήσετε από την αρμόδια κατασκευαστική εταιρεία να δουλέψει και να τελειώσει το έργο όπως προβλέπεται από την συμφωνία και να χρησιμοποιήσετε όλες τις αφαλιστικές δικλίδες που προβλέπει ο νόμος σε αντίθετη περίπτωση.
Τέλος, η Παρικοία και η Κοινότητά μας, είμαστε σε συνεχή επαφή με τις παρατάξεις και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κάνοντας ότι μπορούμε, να στηρίξουμε την όποια θετική προσπάθεια γίνεται από μέρους σας, να διατηρήσουμε τις χρόνιες καλές σχέσεις με τον Δήμο του Μονάχου, για το καλό του ελληνισμού της περιοχής και των ελληνοπαίδων.
Αν χαθεί το „ΟΝΕΙΡΟ“ του ελληνισμού, μετά από 15 χρόνια προσπαθειών και αγώνων, είναι σίγουρο, ότι στην συνείδηση του απόδημου ελληνισμού θα έχετε το ίδιο μερίδιο ευθύνης και ανικανότητας „Αριστερής“ αυτή την φορά, όπως και οι προκατοχοί σας στην κυβέρνηση.
`     Für den Vorstand
Balogiannis Panagiotis Krikis Athanasios
Vorsitzender              Schriftführer


1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε σπο....πρωτο χέρι (φαίνεται οτι η ηγεσία της Κοινότητας έχει πρόσβαση άμεση σε ...μελλοντικές πληροφορίες) ποιος ειναι ο "αντίστοιχος γερμανικος φορέας" οπου πρέπει να κατατεθεί το ελληνικό χρημα σύμφωνα με (ποια) "δέσμευση". Τι εννοεί η μάλλον τι υπονοεο η παροικία (έτσι γράφεται σωστα); Έχει η γειτονική Κοινότητα τόσες πληροφορίες; Και το λέει τωρα; Μήπως σκέπτεται η Κοινότητα οτι θα ήταν καλύτερα να μας ποδηγετησουν οι Γερμανοί φίλοι μας; Μήπως ειναι κσι αυτο ένα δείγμα εκπόιησης της εθνικής κυριαρχίας; Θα χαιρόμαστε αν είχαμε απάντηση υπεύθυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.