Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας

Πρόσκληση συµµετοχής
Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας προκηρύσσει διαγωνισµό για το λογότυπο (σήµα), το οποίο θα χαρακτηρίζει, εκπροσωπεί και συνοδεύει αυτή σε κάθε εξωτερική παρέµβαση, ενέργεια, δραστηριότητά και εφαρµογή της (εκδηλώσεις, έντυπα, ιστοσελίδα, επιστολές, πινακίδες, σφραγίδες κτλ).

I. Όροι διαγωνισµού

α) Στο διαγωνισµό δύνανται να συµµετάσχουν µόνο φυσικά πρόσωπα µε ικανότητα δικαίου, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 34 ΑΚ.
β) Κάθε διαγωνιζόµενος µπορεί να λάβει µέρος στο διαγωνισµό λογοτύπου µε ένα (1) έως και τρία (3) έργα.
γ) Το έργο το οποίο θα επιλεγεί ως λογότυπο, περιέρχεται αυτοδικαίως στην πλήρη ιδιοκτησία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, παραιτουµένου του επιτυχόντος συµµετάσχοντος
από τις διατάξεις του άρθρου 60 ΑΚ.
δ) Ο διαγωνισµός είναι δυνατόν να κηρυχθεί άγονος µε απόφαση των µελών του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.

II. Προδιαγραφές Λογοτύπου

- Το έργα µε τα οποία θα συµµετέχουν οι διαγωνιζόµενοι πρέπει να διέπονται από τα στοιχεία της πρωτοτυπίας και της µοναδικότητας όπως ορίζεται στον Ν. 2121/1993 περί πνευµατικής ιδιοκτησίας: «Πνευµατική ιδιοκτησία, συγγενικά θέµατα και πολιτιστικά θέµατα».
- Σήµα µπορεί να αποτελέσει κάθε σηµείο (έργο) επιδεκτικό γραφικής παράστασης, λειτουργικό και ικανό να διακρίνει και να εκπροσωπεί την Κοινότητα.
- Το σήµα θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιµο, λειτουργικό στη χρήση του και επιδεκτικό σµίκρυνσης ή µεγέθυνσης χωρίς να χάνει την επικοινωνιακή του ισχύ, ώστε να µπορεί να
αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε µορφή (επιστολές, σφραγίδες, αλληλογραφίες κλπ.).
- Ενδεικτικά, το σήµα µπορεί να περιέχει λέξεις, ονόµατα, επωνυµίες, ψευδώνυµα, απεικονίσεις, σχέδια, γράµµατα, αριθµούς κλπ, έγχρωµα ή µη.

III. Υποβολή των έργων

α) Οι διαγωνιζόµενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα έργα τους µαζί µε την «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» που επισυνάπτεται, στην οποία θα παραθέτουν τα στοιχεία τους, στην
ηλεκτρονική διεύθυνση της Κοινότητας: logo@ekalexandria.org
Για περισσότερα στοιχεία επικοινωνίας οι διαγωνιζόµενοι µπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Κοινότητας:
www.ekalexandria.org
β) Καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής αίτησης συµµετοχής στο διαγωνισµό ορίζεται το Σάββατο 10 Σεπτεµβρίου 2016.

IV. Αξιολόγηση – Δηµοσίευση - Έπαθλο

α) Η αξιολόγηση των έργων θα πραγµατοποιηθεί από τα µέλη του Προεδρείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.
β) Τα αποτελέσµατα του διαγωνισµού θα αναρτηθούν στην ανωτέρω επίσηµη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας. Παράλληλα, θα δηµοσιευθούν στην Εφηµερίδα που η ίδια εκδίδει.
γ) Ο επιτυχών διαγωνιζόµενος του οποίου το λογότυπο θα κηρυχθεί ως καταλληλότερο, θα βραβευθεί µε το χρηµατικό έπαθλο των 500 Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.