Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Η σελίδα μας ανανεώνεται:

Οι οκτώ στρατιωτικοί, η έκδοση των οποίων έχει ήδη ζητηθεί από την τουρκική κυβέρνηση, εξακολουθούν να κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
-------
το δεύτερο ελικόπτερο, που απογειώθηκε από την Κωνσταντινούπολη, μετέφερε δύο πληρώματα, το ένα εκ των οποίων θα παραλάβει το Black Hawk που εισήλθε παράνομα στη χώρα σήμερα το πρωί, με πλήρωμα οκτώ στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

------
Η απόπειρα ανατροπής ενδέχεται να είχε σκηνοθετηθεί ισχυρίστηκε σήμερα ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν που διαμένει στις ΗΠΑ και τους υποστηρικτές του οποίου κατηγορούν οι τουρκικές αρχές..
----
H Τουρκία ζητάει από την Ελλάδα τα 8 άτομα που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν άσυλο
-----
Τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, ζήτησε άδεια και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
Σε αυτό επέβαιναν επτά άτομα με χαρακτηριστική αεροπορική φόρμα, χωρίς διακριτικά.

Οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση, όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Δεν αποκλείται να πρόκειται για στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκίας που στήριξαν το πραξικόπημα. 
-----
265 είναι οι νεκροί από τις συγκρούσεις της τελευταίας νύχτας, 2839 οι συλλήψεις.
----

Περίπου 30 στρατιώτες που συμμετείχαν στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στην Τουρκία παρέδωσαν τα όπλα τους σε ένοπλους αστυνομικούς στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς επιτόπου.
-----
Ο Ερντογκάν δίνει συνέντευξη τύπου στο αεροδρόμιο και καλεί τους στρατιώτες που συμμετέχουν στο πραξικόπημα να επιστρ'εψουν στις θέσεις τους ενώ χαρακτηρίζει τους πραξηκοπηματίες αντίστοιχους ISIS. Θεωρεί υποκινητή του πραξικοπήματος τον Gülen που ζει στην Πενσυλβάνια
-----

3.000 τούρκοι έχουν συγκεντρωθεί στην Πρεσβεία της Τουρκίας στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για την προσπάθεια πραξικοπήματος
-----´-
Πυροβολισμοί στα κανάλι CNN Turkei
-------
Ο Ερντογκάν προσγειώθηκε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο και περπατάει ανάμεσα στο πλήθος
-------
Εκρήξεις σε Αγκυρα, στην πόλη και στο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη καθώς και διπλός βομβαρδισμός στο κοινοβούλιο αλλάζουν πάλι τα δεδομένα
-----
Σταμάτησε το πρόγραμμα του CNN Turkei
-------
Αναμένεται διάγγελμα Ερντογκάν από την Κωνσταντινούπολη
------
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας μέσω τηλεόρασης έστειλε ,,τελευταία προειδοποίηση,, στους πραξικοπηματίες να επιστρέψουν στα στρατόπεδα για να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση.
-----
Το προεδρικό αεροπλάνο προσγειώθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη
-----
Στρατιωτικοί εισβάλουν στο κανάλι CNN Türkei
------
Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας σε δήλωσή του μόλις τώρα αναφέρει ότι το πραξικόπημα απέτυχε. Τα κοινωνικά δίκτυα, τα τζαμιά και τα ιδιωτικά κανάλια ανέτρεψαν το πραξικόπημα.
------
Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Seibert δηλώνει ότι πρέπει να είναι σεβαστή η δημοκρατική τάξη και να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές.
-------
Όλοι οι αναλυτές στα ελληνικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι το πραξικόπημα απέτυχε. Η δήλωση μάλιστα του Ομπάμα, στήριξης, της εκλεγμένης κυβέρνησης έρχεται να επιβεβιώσει την εκτίμηση. Συγκρατημένα τα γερμανικά ΜΜΕ
-----
Ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ σε συνέντευξη μέσω κινητού τηλεφώνου κάλεσε τους πολ΄τες να βγουν στο δρόμο.
-----
Τούρκοι πολίτες ανταποκρινόμενοι προφανώς στην έκκληση Ερντογκάν έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και "αναγκάζουν" τους στρατιώτες να αποχωρήσουν.
----
Τόσο το αμερικάνικο NBC όσο και ο ανταποκριτής του MEGA στην Γερμανία αναφέρουν την πληροφορία ότι ο Ερντογκάν ζήτησε την άδεια να μεταβεί στην Γερμανία
-----
Όλο και περισσότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία επιβεβαιώνουν ότι ο αρχηγός του στρατού κρατείται από τους πραξικοπηματίες
------
Ο Ερντογκαν μέσω εικόνας από κινητό τηλέφωνο σε ιδιωτικό κανάλι της Τουρκίας καλεί το λαό να βγει στους δρόμους
H δήλωση μεταδίδεται από όλα τα ιδιωτικά κανάλια της Τουρκίας και ο Ερντογκαν δηλώνει ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα
------
Ένα μετά το άλλο ΜΜΕ εκτιμάει πλέον ότι όντως ο στρατός έχει υπό έλεγχο τη χώρα. Εντύπωση προκαλεί η απόλυτη απουσία Ερντογκάν
------
Διαβάστηκε ανακοίνωση του στρατού μέσω της κρατικής τηλεόρασης που αναφέρει ότι πλέον υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους σε πολλές πόλεις. Επίσης ΜΜΕ αναφέρουν ότι έκλεισαν και τα σύνορα της χώρας.
-------
Έπεσαν τα μέσα κοινικής δικτύωσης twitter, facebook,
-------
Αναμένεται διάγγελμα Ερτογκάν σύμφωνα με τα ΜΜΕ κάτι που δεν εχει πιστοποιηθεί ακόμη.
-------
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του τούρκικου στρατού. Το γεγονός ότι ο γενικός επιτελάρχης του στρατού δεν έχει κάνει ανακοίνωση οι εκτιμήσεις θέλουν την επιχείρηση πραξικοπήματος να την έχουν ξεκινήσει χαμηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη.
-------
Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης καλεί το τουρκικό λαό να βγει στους δρόμους
------
Έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο.
-------
Οχήματα του στρατού έχουν αποκλείσει τις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης ενώ το τουρκικό πρακτορείο Dogan μετέδωσε πως η τουρκική αστυνομία κάλεσε τους ένστολους στο αρχηγείο.
Ανακοίνωση του στρατού αναφέρει πως έχει καταληφθεί το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, την κρατική τηλεόραση και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.
Μετά τις πληροφορίες περί χαμηλών πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών στην Άγκυρα και το κλείσιμο της κυκλοφορίας στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, το πρακτορείο, μεταδίδει την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα μάλιστα μα δημοσίευμα της Süddeustche Zeitung ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Binali Yıldırım αναφέρθηκε σε απόπειρα πραξικοπήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.