Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για σχολείο Μονάχου

Ο Σύλλογος στήριξης του Ελληνικού Σχολείου Μονάχου "Κ. Καραθεοδωρή" ξεκίνησε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών μέσω του γνωστού πορτάλ Avvaz.org με επιστολή στον Έλληνα Πρωθυπουργό έτσι ώστε να ολοκληρωθεί - να μην χαθεί - το υπό ανέγερση σχολικό διδακτήριο για τους Έλληνες μαθητές στο Μόναχο.

https://secure.avaaz.org/el/petition/PROEDRO_ELLINIKIS_DIMOKRATIAS_KAI_ELLINA_PROThYPOYRGO_SOSATE_TO_ELLINIKO_SHOLEIO_MONAHOY_1/?faztUkb

Επιγραμματικά το ιστορικό:
Το οικόπεδο το έχει αγοράσει η Ελληνική Πολιτεία το 2001 με σκοπό την ανέγερση σχολικού διδακτηρίου για τα ελληνόπουλα του Μονάχου και των περιχώρων. Το οικόπεδο πουλήθηκε στην ελληνική πλευρά με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση σχολικού διδακτηρίου και πουλήθηκε σε "ειδική τιμή". Μάλιστα με την αποπεράτωση του έργου η γερμανική πλευρά θα επέστρεφε το 70% της τιμής αγοράς του οικοπέδου και του κόστους της ανέγερσης (σύμφωνα με νόμο της Βαυαρίας για ιδιωτικά σχολεία).
Από τότε, 2001, υπήρξαν διάφορες ενστάσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστέρησαν την ανέγερση (τόσο από την ελληνική όσο και από την γερμανική πλευρά).
Η τελευταία διαπραγμάτευση όρισε την 30η Ιουνίου 2016 ημέρα που θα έχει προχωρήσει το έργο οικοδόμησης του κτιρίου μέχρι ένα συγκεκριμένο στάδιο.
Επειδή δεν έχει όμως προχωρήσει το έργο όπως ορίζεται στην συμφωνία έχει προγραμματιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης (20 Ιουλίου) να παρθεί απόφαση με την οποία το οικόπεδο θα επιστρέψει στην ιδιοκτησία του Δήμου.
"Δ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.