Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Eλληνική Κοινότητα Düsseldorf - Ανακοίνωση για Ομοσπονδία

Αγαπητές φίλες και φίλοι της ΕΚ Ντίσελντορφ.
Σε μια διαδρομή με ρομαντική διάθεση για αλλαγές υπήρξαν αγκάθια και εμπόδια.
Το νέο ΔΣ της ΕΚ προσπάθησε έμπρακτα με διάθεση για συνοχή και αλληλεγγύη να δώσει δυνατότητα της άμεσης έκφρασης και επίλυσης όλων των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες του Ντίσελντορφ Ελληνικής καταγωγής.

Ζωηρή η αρχική παρουσία πολλών παλαιών και νέων φίλων μελών της ΕΚ. Μετά τον προσδιορισμό ενεργειών που θα εκκινούσε την ΕΚ υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις από φίλους μέλη της ΕΚ, που δεν διατυπώθηκαν εγγράφως ούτε ήταν δομικές ή συγκεκριμένες, αποτέλεσμα να μην υιοθετηθεί άποψη που δεν κατατέθηκε επισήμως.
Μετά από την καινοτομία των γραφείων με αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδριάσεων και ενώ ξέφυγε από τις συνεδριάσεις των καφενείων. .και τις μονοπρόσωπες τοποθετήσεις και ενέργειες προσπάθησε να πείσει για την δίκαια αντιμετώπιση όλων των Ελλήνων του Ντίσελντορφ πάντα με μοναδικό σκοπό την αλληλεγγύη .
Βέβαια εδώ μπορούμε να θυμίσουμε πως ζητήθηκε τόσο από την ΓΓΑΕ και τον Μιχάλη Κόκκινο ,θεσμική στήριξη για μια σειρά από θέματα που δημοσιοποιήθηκαν πέρυσι τον Ιούνιο . Ένα από αυτά ήταν και η ανυπαρξία της ΟΕΚ και η παράνομη θεσμικά στάση του Κ. Δημητρίου. Η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΕΚ δέχθηκαν με έχθρα καταχρηστικά επίθεση εντός του Προξενείου παρουσία του ΓΓΑΕ .
Έως και την ημέρα της διαφοροποίησης μας από την ανύπαρκτη ΟΕΚ έγιναν συντονισμένα ενέργειες να διαλυθεί το ΔΣ της ΕΚ.
Όμως πέτυχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. Σε ιστορική στιγμή με τις συνεδριάσεις τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2015 πέτυχε ομόφωνα να καταγγείλει με στοιχεία τα πρόσωπα που ευθύνονται της παρακμής διαπλοκής και διαφθοράς στους κόλπους της ΕΚ.
Πιστεύουμε τουλάχιστον αρχικά αυτό διατυπώθηκε μέσα από τα πρακτικά ,πως υπάρχει παλαιοκομματική αντίληψη για την αντιμετώπιση της 《μοναξιάς 》των μεταναστών - νεομεταναστών της Γερμανίας .
Φανταστείτε τι υποσχέθηκαν σε μέλος του ΔΣ της ΕΚ για να συμμετάσχει σε αυτό (Εάν η παράταξή μας βγεί πρώτη θα επιτευχθεί ο διορισμός του παιδιού μέλους του ΔΣ ).
Απειλήθηκε η απομάκρυνση του μέλους που διαφώνησε μαζί τους..δεν επιτεύχθηκε.
Σήμερα παρασκηνίου ενέργειες..πολύ προβλέψιμες, .... προσπαθούν να σταματήσουν την ένσταση της ΕΚ κατά της ΟΕΚ.
《Αθέμιτος τρόπος 》
Αθέμιτος τρόπος θα ήταν μετά την ένσταση που κατατέθηκε να γίνει προσπάθεια δωροδοκίας για να μην κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα.
Αθέμιτος τρόπος θα ήταν να προσεγγίσουν εκ νέου μέλος του ΔΣ που υπέγραψε την ένσταση και να του υποσχεθούν επαγγελματική αποκατάσταση .
Απόκρουση αθέμιτου τρόπου.
Έστω και ένα μέλος του ΔΣ της ΕΚ που υπέγραψε την ένσταση καταθέσει αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά του κύρους των εκλογών της ΟΕΚ θα γίνει δεκτή από το Πρωτοδικείο.
Σας υποσχόμαστε (πώς παρότι οικονομικά είμαστε αδύναμοι θα καταθέσουμε ως ΔΣ της ΕΚ ή ως μέλη του ΔΣ ) πώς ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στο Πρωτοδικείο και αυτό είναι δεσμευτικό .
Αγαπητές φίλες και φίλοι της ΕΚ Ντίσελντορφ.
Αγαπητές φίλες και φίλοι Ελληνικών κοινοτήτων της Γερμανίας.
Σας καλούμε για συστράτευση στην αλλαγή σελίδας και εκπροσώπηση μέσα από την ΟΕΚ με ισορροπία και αλληλεγγύη.
Μετά την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων εφόσον διαταχθεί διάλυση του παράνομου πλέον ΔΣ της ΟΕΚ σας καλούμε να αλλάξουμε ,(με συμμετοχή όλων των κοινοτήτων) με διαφάνεια και ειλικρίνεια ,τον τρόπο και τον σκοπό για την λειτουργίας της ΟΕΚ .
Το κείμενο των ασφαλιστικών μέτρων όπως και της αγωγής θα κοινοποιηθεί μόλις οριστεί η δικάσιμος.
Από το ΔΣ
01.07.2016
______________________
Maria Markopoulou
Weißenburgstraße 33
40476 Düsseldorf
Handy: 0157 58306247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.