Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΜΜΕ: Στο επίκεντρο το προσφυγικό στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα μετά το άλλο ΜΜΕ κάνει σήμερα αναφορά στο προσφυγικό και στη χώρα μας. Κυρίως τίθενται ερωτηματικά για την περίπτωση που ναυαγήσει τελικά -λόγω εξελίξεων στην γείτονα χώρα- η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας.

Με δεδομένο το κλείσιμο του "δρόμου των Βαλκανίων" προς την Ευρώπη είναι μεγάλος ο κίνδυνος η Ελλάδα
να αποτελέσει το πρώτο αλλά και τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής πορείας των προσφύγων.

Αφορμή για τα δημοσιεύματα στάθηκε η πληροφορία της "BILD" σύμφωνα με την οποία η βοήθεια προς την Ελλάδα και όσον αφορά των εκπαιδευμένο προσωπικό, είναι πολύ λιγότερη από όσο είχε αρχικά υποσχεθεί η Ε.Ε.

Τα δημοσιεύματα οδήγησαν την εκπρόσωπο της ΕΕ να τοποθετηθεί στο ερώτημα και να επισημάνει ότι ο αριθμός των ειδικών είναι αρκετός για τους 60.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το "ARD" στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα 632 ειδικοί για θέματα προσφυγικού που βοηθούν τις ελληνικές υπηρεσίες.

Ο τίτλος στο σχόλιο του Andreas Meyer-Feist στην ιστοσελίδα του πρώτου κρατικού καναλιού (ARD) είναι αυτός ακριβώς. "Αρκετή η βοήθεια στην Ελλάδα". Προσθέτοντας όμως την λέξη "ακόμη". Κάνοντας και ο ίδιος αναφορά ότι στην περίπτωση που δεν περπατήσει η συμφωνία Τουρκίας - Ε.Ε. ο αριθμός αυτός θα αποδειχτεί πολύ μικρός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.