Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Μέρκελ προς Τούρκους που ζουν στην Γερμανία: Μην εισάγετε την κρίση της χώρας σας στην ΟΔΓ

Στην καθιερωμένη "συνέντευξη του καλοκαιριού" στο ARD και στην εκπομπή Bericht aus Berlin η Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ κάλεσε τους τούρους πολίτες  να μην εισάγουν την κρίση που ζει η χώρα τους στην Γερμανία.

Επίσης υπεραμύνθηκε την δήλωσή της "θα τα καταφέρουμε" που είχε κάνει πέρσι τέτοιο καιρό για το προσφυγικό.

Αιχμές άφησε για τις αντιδράσεις κάποιων χωρών στο θέμα της ποσόστωσης των  προσφύγων αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα βρεθεί λύση παρά τις διαφωνίες. "Δεν είναι αποδεκτό να υπάρχουν χώρες που δεν δέχονται καθόλου μουσουλμάνους", υπογράμμισε.

Η Μέρκελ ακούμπησε με κριτική διάθεση τις εξελίξεις στην Τουρκία αλλά δήλωσε υποστηρικτής της συνέχισης του διαλόγου.  Απέφυγε όμως να σχολιάσει θέματα όπως ελευθερία τύπου, παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, κουρδικό.

Η Μέρκελ δεν απάντησε στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές του 2017.

Κριτική από Γκάπριελ στην Μέρκελ για προσφυγικό

Στην δική του "καλοκαιρινή συνέντευξη" ο Πρόεδρος του SPD και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γκάμπριελ άσκησε κριτική στην Καγκελάριο τονίζοντας ότι "δεν αρκεί να λέμε απλά ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να τα καταφέρουμε".

Αναφέρθηκε σε ανώτατο όριο υποδοχής προσφύγων ενώ επισήμανε ότι CSU-CDU υποτίμησαν το προσφυγικό.

Είναι η πρώτη δημόσια κριτική του Γκάπριελ στην Μέρκελ για το προσφυγικό.

Στη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπεραμύνθηκε την χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο σε νεοναζί πριν δυο περίπου εβδομάδες επισημαίνοντας ότι το μοναδικό του λάθος ήταν ότι δεν χρησιμοποίησε και τα δυό του χέρια.

Πηγή: ARD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.