Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

H 18χρονη Mardini: Από το ναυάγιο στη Λέσβο ... στους ΟΑ στο Ρίο

Η Yusra Mardini είναι μια από τους 10 αθλητές της ολυμπιακής ομάδας προσφύγων (RTO),που συμμετέχει στους Αγώνες του Ρίο.

Είναι η πρώτη φορά που σε ολυμπιακούς αγώνες συμμετέχει ομάδα που απαρτίζεται αποκλειστικά από πρόσφυγες. Είναι 10 αθλητές από Συρία, Νότιο Σουδάν, Αιθιοπία και Δημοκρατία του Κονγκό.

Κολύμπι, στίβος, τζούντο είναι τα αθλήματα που θα συμμετέχουν και οι ελπίδες για ένα μετάλλιο είναι  σύμφωνα με τα προγνωστικά ελάχιστες.

Η Mardini θα συμμετέχει αύριο στους αγώνες 100 μ ελεύθερο γυναικών στη κολύμβηση αλλά το μήνυμα που έστελε μέσω των δημοσιογράφων - που την έχουν αναγάγει στο πρόσωπο με το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον - είναι άλλο: "Θέλω να δείξω σ όλους ότι παρά τους πολέμους και την φτώχεια μπορούμε να τα καταφέρουμε αν πιστεύουμε στους εαυτούς μας.

Η ιστορία της Mardini "ξεκινάει" από τότε που έφυγε από τη Δαμασκό. Έξω από τη Λέσβο το φουσκωτό τρυπάει. Η Mardini με την αδερφή της την Sara πηδούν στο νερό και τραβούν το φουσκωτό επί πολλές ώρες στην στεριά όπου η σημερινή 18χρονη παραλίγο να πνιγεί.

Ένα χρόνο μετά, αύριο, η Mardini θα ξαναπηδήξει στο νερό, αλλά αυτή τη φορά ως κολυμβήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Πηγή: tageszeitung

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.