Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

The Times: Τα καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο

Το εκπαιδευτικό ένθετο για την Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων (World University Rankings) της βρετανικής εφημερίδας The Times για το 2016-2017 συμπεριέλαβε και έξι ελληνικά πανεπιστήμια στην λίστα με τα καλύτερα του κόσμου.

Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης βρίσκεται στις θέσεις 301-350, στις θέσεις 401-500 το Αριστοτέλειο
Πανεπιστήμιο, στις θέσεις 501-600 κατατάσσονται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στις θέσεις 601-800 είναι το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

To LMU στο Μόναχο, πρώτο γερμανικό πανεπιστήμιο στην κατάταξη  βρίσκεται στην 30η θέση ενώ ακολουθούν της Χαιδελμβέργης στην 43η θέση και η TU (Τechnische Universität) Μονάχου στην 46η θέση.  Μέσα στην πρώτη 100άδα βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο (57η θέση), το Free Πανεπιστήμιο Βερολίνου(75η), το RWTH Πανεπιστήμιο στο Aachen (78η), TU Berlin (82η), το Πανεπιστήμιο του Tübingen (89η), Freiburg (95η θέση).

Κορυφαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κόσμο είναι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μετά ακολουθούν Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, Κέιμπριτζ στη Βρετανία, Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, Πρίνστον στις ΗΠΑ, Αυτοκρατορικό Κολέγιο Λονδίνου, ΕΤΗ Ζυρίχης και τη 10η θέση μοιράζονται το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Η Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων από το Times Higher Education που περιλαμβάνει 980 πανεπιστήμια, γίνεται με μια σειρά από κριτήρια μεταξύ των οποίων η διδασκαλία, η έρευνα και η διεθνή εικόνα.

timeshighereducation-world-university-rankings/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.