Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Μετά από 460 χρόνια μετακίνησαν την μαρμάρινη πλάκα του Πανάγιου Τάφου

Για πρώτη φορά μετά από 460 χρόνια επιστήμονες μετακίνησαν την μαρμάρινη πλάκα του Πανάγιου Τάφου, αποκαλύπτοντας την επιφάνεια στην οποία πιστεύεται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη σταύρωση.

«Το μαρμάρινο κάλυμμα του τάφου
μετακινήθηκε προς τα πίσω και έκπληκτοι ανακαλύψαμε μεγάλη ποσότητα (αδιευκρίνιστων) υλικών πίσω από αυτό», δήλωσε ο Fredrik Hiebert, αρχαιολόγος του National Geographic Society, ο οποίος συμμετέχει στο έργο αποκατάστασης του Ναού.

«Η ανακάλυψη των υλικών απαιτεί μακρά επιστημονική ανάλυση, αλλά τελικά θα είμαστε σε θέση να αντικρύσουμε την επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, τοποθετήθηκε το σώμα του Χριστού», επισήμανε ο αρχαιολόγος.

Στο πρόγραμμα αποκατάστασης στο οποίο συμμετέχουν περίπου 50 εμπειρογνωμόνων, ξεκίνησε το 2016 μετά τη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από δωρητές, όπως ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας και η Μίκα Ερτεγκούν, χήρα του συνιδρυτή της Atlantic Records, η οποία προσέφερε 1,3 εκατομμύρια δολάρια. Τεράστια χρηματικά ποσά δόθηκαν και από τα τρία χριστιανικά δόγματα των Ορθοδόξων, Ρωμαιοκαθολικών και Αρμενίων, που διαχειρίζονται τον Ιερό χώρο από κοινού. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2017.

Πηγή: Die WELT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.