Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Συνομιλίες με αξιωματούχους είχε το Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στην Αθήνα για το σχολικό κτίριο του Μονάχου

Το ίδρυμα Παλλάδιον συμμετείχε στο πρόγραμμα «ελληνογερμανικός διάλογος» του Ιδρύματος Hanns-Seidel, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα. Μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας ήταν Βουλευτές του Βαυαρικού Κοινοβουλίου και Πρόεδροι διαφόρων Οργανισμών και Ιδρυμάτων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ελληνογερμανικών
πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων.

Η αντιπροσωπεία είχε σειρά συναντήσεων και ανταλλαγή απόψεων με δημοσιογράφους, πολιτικούς, και διευθυντές Ινστιτούτων και Υπηρεσιών σχετικά με τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης ήταν το ελληνικό σχολικό κτήριο στο Μόναχο. Τόσο στη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Αναστάσιο Κουράκη και τα μέλη της επιτροπής για ευρωπαϊκά θέματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθηγητές Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Ντουζίνα, Νάσο Αθανασίου και Χρήστο Κέλλα όσο και στη συνάντηση με τον Γερμανό Πρέσβη η Πρόεδρος του Ιδρύματος Παλλάδιον αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Ιδρύματος στην εύρεση και στην αγορά του οικοπέδου του Ελληνικού Σχολικού κτηρίου στο Μόναχο και τόνισε τη σημασία του για την Ελληνική Ομογένεια αλλά και την ελληνογερμανική φιλία.

Επίσης, παρουσίασε το πρόγραμμα των ανταλλαγών επισκέψεων Βαυαρών και Ελλήνων μαθητών, που πραγματοποιεί το Ίδρυμα εδώ και δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία και στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 28 Γυμνάσια/Λύκεια από όλη την Ελλάδα και τη Βαυαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.