Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ);

Άρθρα αναγνωστών: Του Τσαχπίνη Χρίστου
Ο Πάπας επισκέπτεται χώρες ως εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας, κυρήσωντας υπέρ της Ελευθερίας, της Αγάπης και της Δημοκρατίας. Όσο όμως δεν διαφοροποιείται από την στάση της Καθολικής Εκκλησίας για την συμμετοχή της στα εγκλήματα κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν γίνεται αξιόπιστος.
Μερικά παραδείγματα :
Η καταδίκη του πρώην Καρδινάλιου και Αρχιεπισκόπου Ζάγκρεπ, Alojzije Stepinac, σε καταναγκαστικά έργα για δεκαπενταετία, λόγω της συνεργασίας του με την φασιστική
κυβέρνηση των Ουστάσι (Ustascha),έχει ακυρωθεί μεταχρονισμένα από δικαστήριο του Ζάγκρεπ. Από το 1941 έως το 1945 πάνω από 1 εκατομμύριο Σέρβοι σφαγιάστηκαν στην καθολική Κροατία ( άνδρες, γυναίκες και παιδιά).  Επί πλέον χιλιάδες Εβραίοι και Αθίγγανοι ( Σίντι και Ρομά)  δολοφονήθηκαν. 292 ορθόδοξες εκκλησίες καταστράφηκαν. Ο Καρδινάλιος αυτός ανακηρύχθηκε μακαριστός από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο II. και η διαδικασία αγιοποίησής του συνεχίζεται. Η Αγία Έδρα συνεργάστηκε με τις φασιστικές κυβερνήσεις της Ιταλίας από το 1922 και αυτής της Γερμανίας από το 1933.
Υπό την ηγεσία του αρχηγού των φασιστών, Ante Pavelic, στο ενσωματωμένο στην Γερμανία " Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας ", δημιουργήθηκαν στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονήθηκαν χιλιάδες. Μετά τον πόλεμο κρύφτηκε με την βοήθεια του επισκόπου Batista Montini, αργότερα Πάπας Παύλος VI., στο μοναστήρι San Girolamo, στην Ρώμη.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ( 1975) το Βατικανό πήρε " υπό την προστασία του ", από την κυβέρνηση των Ουστάσι, χρυσό αξίας 250 εκατομμυρίων Ελβετικών Φράγκων, ο οποίος χρυσός, ήταν η κλεμμένη περιουσία Σέρβων, Εβραίων, Αθιγγάνων και αντιπολιτευομένων Κροατών.
Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, για τα οποία η Καθολική Εκκλησία δεν είπε - σχεδόν - λέξη.

Και η σιωπή δεν σημαίνει αποκατάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.