Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Νέα δημοσιεύματα SZ και MM για σχολικό κτίριο μια μέρα πριν την ολομέλεια του Δημ.Συμβουλίου

Μια μέρα πριν την οριστική (;) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του Μονάχου σχετικά με το υπό ανέγερση ελληνικό σχολικό διδακτήριο δυο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες η Süddeutsche Zeitung και η Münchner Merkur με άρθρα του αναφέρονται στο γεγονός.

Συμπερασματικά μπορεί κανείς να καταλήξει ότι ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει ουδεμία πρόθεση αλλαγής απόφασης από την γερμανική πλευρά από την άλλη σε περίπτωση
που η ελληνική πλευρά καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα το κτίριο (είτε κατεδαφιστεί είτε όχι) θα μείνει για αρκετά χρόνια αναξιοποίητο και για τις δυο πλευρές.

Επιπλέον γίνεται αναφορά και στην εσωτερική διαφωνία στο δήμο σχετικά με το έαν πρέπει να κατεδαφιστεί το κτίριο ή εάν θα πρέπει να συνεχιστεί η οικοδόμησή του για να γίνει δημόσιο γερμανικό σχολείο. Η οικοδομή έχει χτιστεί με ελληνικές προδιαγραφές που δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της Βαυαρίας για τα σχολεία.

Ακόμη ένα στοιχείο μεταξύ άλλων που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι την κατεδάφιση του κτιρίου την αναλαμβάνει - βάση συμβολαίου - η ελληνική πλευρά που σύμφωνα τουλάχιστον με το δημοσίευμα της MM υπολογίζεται σε 2,5 εκ €. Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά έλαβε ήδη 3,2 € επιστροφή κάτι το οποίο τουλάχιστον στην παροικία δεν ήταν γνωστό.

Τα άρθρα των εφημερίδων μπορείτε να τα διαβάσετε σε pdf στη σελίδα μας του Μονάχου www.doryforos.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.