Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Η Μέρκελ ανακοίνωσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος του CDU και Καγκελάριος

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής, ότι επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2017, διεκδικώντας μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία στο αξίωμα για να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές αξίες.

"Δήλωσα σήμερα στην ομοσπονδιακό προεδρείο του κόμματός μου (του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, CDU) ότι είμαι έτοιμη να θέσω ξανά υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του κόμματος  στο συνέδριο στις 6 Δεκεμβρίου στο Έσσεν και ταυτόχρονα ως αυτονόητο να ηγηθώ στις εθνικές εκλογές ως υποψήφια Καγκελάριος", είπε. "Το σκεφτόμουν για ατελείωτο καιρό.
Η απόφαση (να διεκδικήσω) για μια τέταρτη θητεία, μετά από 11 χρόνια στο αξίωμα, είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντη τόσο για τη χώρα, τόσο για το κόμμα όσο και για μένα προσωπικά", είπε.

Θα είναι μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, ίσως η πιό δύσκολη μετά την επανένωση. Θα ζήσουμε έντονο λαϊκισμό και επιθέσεις τόσο από αριστερά όσο από τα δεξιά" συμπλήρωσε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.