Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Βιβλίο συνέγραψαν Μαθητές Ελλ. Σχολείου της Μόσχας

Μια σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε, και η οποία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας –Ρωσίας 2016, παρουσιάζει την προσεχή Τετάρτη, ο Δήμος Ασπροπύργου. 

Πρόκειται για το δίγλωσσο (Ελληνική και Ρωσική), παιδικό βιβλίο – παραμύθι, “Μόσχος και Αθηνά – PIAGA BOVLU”. Το Βιβλίο συνέγραψαν οι Μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Μόσχας και το μετέφρασε το Κέντρο Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας του Δήμου Ασπροπύργου, ο οποίος προέβη και στην έκδοσή του. 

Το παραμύθι είναι αφιερωμένο στο «Έτος Ελλάδας – Ρωσίας 2016», στο πλαίσιο του οποίου η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει σειρά πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, αναδεικνύοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ των λαών και των πολιτισμών των δύο χωρών καθώς και την ιστορική παρουσία των Ελλήνων στη Ρωσία.


Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού γνωρίζοντας ότι η πορεία των δύο λαών στο χρόνο ακολούθησε κοινά μονοπάτια φέρνοντας μας μαζί, σε ιστορικά σταυροδρόμια, στήριξε την προσπάθεια αυτή των μαθητών, που παρουσιάζουν τη σχέση αυτή με συμβολικό και απλό τρόπο.
Το εξαιρετικό περιεχόμενο του παιδικού παραμυθιού, αναδεικνύει, μέσα απ’ την εύστοχη παιδική ματιά, όλα όσα συνδέουν τους δύο λαούς, όπως αποτυπώνονται στα Μνημεία της Αθήνας και της Μόσχας.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), που βρίσκεται στη Γενναδίου 8, 3ος όροφος (γωνία με Ακαδημίας 65 – πάνω από το Βιβλιοπωλείο «Πατάκης»), την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016, στις 12:00, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Τέρενς Κουίκ.

Πηγή: ΓΓΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.