Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί τo 2017 θα είναι κατά ένα δευτερόλεπτο μεγαλύτερο

Η πρώτη ώρα του νέους έτους θα έχει 3601 δευτερόλεπτα. Έτσι στις 00:59:59 (γερμανική ώρα) δεν θα ακολουθήσει όπως συνήθως 1:00:00 αλλά 00:59:60. Τέτοιες "παρεμβάσεις" έχουν επαναληφθεί 27 φορές από το 1972 .

Γιατί όμως αυτή η προσθήκη του επιπλέον δευτερολέπτου;


Η γη για να γυρίσει γύρω από τον εαυτό της χρειάζεται 24 ώρες. Στην πραγματικότητα όμως, χρειάζεται λίγο παραπάνω. Έτσι, για να μην ξεφύγει στη διάρκεια του χρόνου η διαφορά γίνονται αυτές οι παρεμβάσεις.

Συνέπειες με την αλλαγή
Ο άνθρωπος πολύ δύσκολα θα καταλάβει την αλλαγή αυτή. Όμως, κάποιες εταιρείες- επιχειρήσεις που λειτουργούν με τα δευτερόλεπτα μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Το 2012 για παράδειγμα, έπαυσε η λειτουργία πολλών ιστοσελίδων, ενώ στην αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Quantas ΄΄έπεσε" το σύστημα κρατήσεων. Αντίθετα, το 2015 δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Η Αμερική και η Ιαπωνία αντιπροτείνουν
Ενώ η Ρωσία και Μεγ. Βρετανία συμφωνούν με την αλλαγή. η Αμερική και η Ιαπωνία αντιπροτείνουν αντί την συχνή αλλαγή ανά δευτερόλεπτο να γίνεται η αλλαγή προσθέτοντας ένα λεπτό, όμως σε χρονικά διαστήματα μεγαλύτερα από αυτά που τώρα γίνεται η αλλαγή ανά δευτερόλεπτο.

Πηγή: N-TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.