Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Globo TV: Αστυνομικός ομολόγησε τη δολοφονία του πρέσβη

Tηλεοπτικό κανάλι Globo TV: Ένας νεαρός αστυνομικός ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκο Αμοιρίδη, πιθανότατα κατόπιν εντολής της συζύγου του διπλωμάτη, με την οποία διατηρούσε δεσμό, μετέδωσε το  της Βραζιλίας, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Το κανάλι ανέφερε ότι ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα, ομολόγησε ότι σκότωσε τον 59χρονο το σπίτι που διατηρούσε ο διπλωμάτης στη Νόβα Ιγουάσου, ένα προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, το
βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα πάντα με το Globo TV, οι αρχές πιστεύουν ότι ο Μορέιρα και η σύζυγος του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη δολοφονία. Τόσο ο αστυνομικός όσο και η σύζυγος του Αμοιρίδη κρατούνται αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν ζητήσει δικηγόρο.

Η τοπική αστυνομία και η ελληνική πρεσβεία απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο 59χρονος Αμοιρίδης, είχε εξαφανισθεί από το βράδυ της Δευτέρας, όμως η βραζιλιάνα σύζυγός του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ανέφερε την απουσία του στην αστυνομία την Τετάρτη. Η γυναίκα είχε ήδη ανακριθεί την Πέμπτη, όμως "ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης θέλησε να την ξαναδεί".

Το ζευγάρι έχει μια κόρη 10 ετών.

Η εφημερίδα O Globo είχε αναφέρει νωρίτερα πως αίμα βρέθηκε σ' έναν καναπέ μέσα στο σπίτι και εικόνες από βίντεο δείχνουν αστυνομικούς να μεταφέρουν έναν καναπέ στο αρχηγείο της αστυνομίας.

theguardian
Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Έλληνες πρέσβης δολοφονήθηκε και θεωρούν ως ύποπτους τη γυναίκα του, τον φίλος της που είναι αστυνομικός και έναν ξάδελφο του φίλου της. Προφυλακίστηκαν και οι τρεις.

Ο υπεύθυνος τύπου του τμήματος των ανθρωποκτονιών του Ριο δήλωσε ότι οι κηλϊδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ στο σπίτι της γυναίκας του πρέσβη, πιστεύεται, ότι ανήκουν
στον ίδιο τον πρέσβη.  Ότι η  έρευνα για τον τον ξένο διπλώμάτη έγινε προταιρεότητα μας και οι ερευνητές δεν κοιμήθηκαν δυο μέρες.

Αξιωματικοί αποκάλυψαν σε συνέντευξη τύπου ότι φερόμενος ως ένας από τους δράστες αστυνομικός που θεωρείται ένοχος για τη δολοφονία του Αμοιρίδη υπηρετούσε στην κεντρική φαβέλλα Fallet του Ρίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.