Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ

: Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου,
 η κα Enkeleda Mërkuri  και η ζωγράφος Αμαλία,
διοικητικός σύμβουλος του EUARCE
στην εσπερίδα ανακοίνωσης του
Γ΄Παγκόσμιου Συνεδρίου
«Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός»
στο Ευρωπαϊκό  Κέντρο Τέχνης.   
Με επιτυχία συνεχίζεται η διεξαγωγή του διεθνούς διαγωνισμού ποίησης στην ελληνική γλώσσα με θέμα το Βυζάντιο, που έθεσε τιμητικά υπό την αιγίδα της η Περιφέρεια Αττικής και ήδη «τρέχει» στο διαδίκτυο και στα ελλαδικά και ομογενειακά μέσα ενημέρωσης. Στη σχετική επιστολή του προς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, που συντονίζει τον διαγωνισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ.Πέτρος Φιλίππου σημειώνει:
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να συμβάλλουμε στο σημαντικό έργο που επιτελείτε όλα αυτά τα χρόνια με την επιστημονική, μορφωτική, πολιτιστική, φιλεκπαιδευτική και εκδοτική δραστηριότητα που παρουσιάζετε και την ενασχόληση (έρευνα, μελέτη, προβολή) με θέματα που αφορούν στη Λογοτεχνία, τις Καλές Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες». 
Επίσης σε μηνύματά τους οι πρόεδροι του Διαπολιτιστικού Συλλόγου "Μακεδονία" της Βιέννης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας κ.κ. Χαρίλαος Ζήκος και Γεώργιος Τάτσιος εκφράζουν τη συμβολή τους στη διάδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Στις πρώτες μέρες του νέου χρόνου οριστικοποιήθηκε η σύσταση της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού με Επίτιμο Πρόεδρο τον κορυφαίο βυζαντινολόγο και φιλέλληνα Johannes Koder και ακαδημαϊκά μέλη τους πανεπιστημιακούς δασκάλους Αθανάσιο Καραθανάση, Γιάννη Φίλη και Χριστόφορο Χαραλαμπάκη, τον ποιητή/δοκιμιογράφο Δημήτρη Καραμβάλη της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και τους φιλόλογους Πάνο Μισερλή και Στέφανο Σκαρπέλλο. Εισηγητής της Επιτροπής είναι ο ποιητής Ευάγγελος Ανδρέου, πρόεδρος του EUARCE και παλαιότερα καθηγητής της ιστορίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας στη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. 
Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε με την ευκαιρία συμπλήρωσης της πρώτης δεκαετίας (2007-2017) από την ίδρυση των Παγκόσμιων Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συνεδρίων «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός» και είναι αφιερωμένος στα 1150 χρόνια της «Μακεδονικής Αναγέννησης» στο Βυζάντιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.