Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ο φιλανθρωπισμός ο εθελοντισμός και τα μελισσόπουλα

Της Μαρίας Mπουτσώλη*

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ο φιλανθρωπισμός μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη έννοια και αξία. Στην ίδια κατηγορία μπαίνει και ο εθελοντισμός, ο οποίος συν τοις άλλοις απαιτεί από τους εθελοντές θυσία χρόνου, υπομονή κι επιμονή.

Πολλές φορές αυτές οι έννοιες συνυπάρχουν, με αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα.
Ένα τέτοιο είχε η περσινή πρωτοβουλία του Δορυφόρου, που αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς της περιοχής Βέστεντ του Μονάχου. Η συμετχοή στην πρωτοβουλία ήταν το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει μια πρωτοφανή κινητικότητα στην πόλη του Μονάχου.
Η φετινή εκδήλωση, με την οποία πλέον καθιερώνεται η φιλανθρωπική και εθελοντική διάθεση των πολιτών του Μονάχου, δημιούργησε ένα μεγαλύτερο κύμα ανθρωπιάς, συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
Σίγουρα, η αυριανή Κυριακή, όπου πραγματοποιείται με μεγάλη εθελοντική προσπάθεια η 2η φιλανθρωπική εκδήλωση στο Μόναχο, είναι μια αξιόλογη κίνηση που θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα δικαιώσει τις προσπάθειες και τους κόπους. Φέτος, όπως και πέρυσι, παρατηρείται μεγάλη εργατικότητα και συνέπεια από όλους τους συμμετέχοντες για να φέρουν εις πέρας το στόχο τους. Σαν τις μελισσούλες, που είναι εργατικές, έτσι οι πολυάριθμοι εθελοντές (11άδα και τα πολλοί ανώνυμοι που θα στηρίξουν την εκδήλωση με την προσφορά γλικών και πιτών) καθώς και η οργανωτική επιτροπή ακολουθούν πιστά τον στόχο τους: την υποστήριξη της "Μέλισσας", ορφανοτροφείου θηλέων στην Θεσσαλονίκη.
Η "Μέλισσα" είναι νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και ιδρύθηκε ήδη το 1921, σχεδόν έναν αιώνα πριν. Στόχος και αποστολή είναι η προστασία και φροντίδα παιδιών που για διάφορους λόγους πρέπει να απομακρυθούν από τη βιολογική τους οικογένεια. Η "Μέλλισα" στέκεται δίπλα στα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, βασιζόμενη στις σύγχρονες ψυχοκοινωνικές και παιδαγωγικές αντιλήψεις.
Κάθε βοήθεια και κάθε συνεισφορά είναι ευπρόσδεκτη... υπέρ του φιλανθρωπισμού... υπέρ του εθελοντισμού... υπέρ των ορφανών "μελισσόπουλων", που μας έχουν ανάγκη!

H Μαρία Μπουτσώλη είναι μέλοςτου ΔΣ του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ και εργάζεται σε ίδρυμα με άτομα με ειδικές ανάγκες στο Νταχάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.