Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Γερμανία: Μεγάλες διαφορές σε επίπεδο κατοικίας για γερμανούς και πολίτες με μεταναστευτικό υπόβαθρο

Μεγάλες διαφορές μεταξύ Γερμανών και πολιτών με μεταναστευτικό υπόβαθρο όσον αφορά το επίπεδο κατοικίας κατέγραψε με τα στοιχεία της η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα: Με σημερινά στοιχεία που αφορούν το 2014 σε δικό του σπίτι ζει το 54,8% των κατοίκων χωρίς μεταναστευτικό υπόβαθρο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους πολίτες
με μεταναστευτικό υπόβαθρο είναι μόλις 34,5%. Σε σπίτια με περισσότερα από 12 διαμερίσματα ζει το διπλάσιο ποσοστό (6%) σε σχέση με τους πολίτες δίχως μεταναστευτικό υπόβαθρο (3%).

Στη διάθεσή τους έχουν μέσο όρο 32,8 τ.μ. διαμέρισμα ενώ οι χωρίς μεταναστευτικό υπόβαθρο μ.ο. 47,75% ενώ πληρώνουν με μ.ο. 7,26 € το τ.μ. περισσότερα από όσα πληρώνουν οι πολίτες χωρίς μεταναστευτικό υπόβαθρο 6,69 € τ.μ.. Ο λόγος της διαφοράς δεν είναι η περιοχή κατοικίας, αλλά ότι αναλογικά οι πολίτες με μεταναστευτικό υπόβαθρο  ζούνε στις πόλεις που τα ενοίκια είναι ακριβότερα και επιπλέον στις πόλεις τα ποσοστά των ενοικίων των πολιτών με μεταναστευτικό υπόβαθρο είναι μεγαλύτερα, 

Η αναλογία τ.μ. ανά άτομο που ζει στο διαμέρισμα είναι για μετανάστες 29,7% έναντι 41,5% σε σπίτια με ενοίκιο, ενώ η αναλογία τ.μ. ανά άτομο σε ιδιόκτητα σπίτια είναι 38,8% έναντι 53%. 
Διαφορές υπάρχουν όμως ακόμη και ανάμεσα στην κατηγορία των πολιτών με μεταναστευτικό υπόβαθρο και τους μετανάστες, με τους πρώτους να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ερμηνεύει την κατηγορία ,,πολίτες με μεταναστευτικό υπόβαθρο,, ως τους πολίτες που ζουν στην Γερμανία και οι ίδιοι ή ένας από τους γονείς του δεν είχε όταν γεννήθηκε την γερμανική υπηκοότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.