Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανία: Έρευνα για πόσο ασφαλείς νιώθουν οι πολίτες

Σε έρευνα του ινστιτούτου έρευνας της κοινής γνώμης, Infratest Dimap, κατ' εντολή του NDR για την εκπομπή -Sendung Panorama εξετάστηκε το θέμα της ασφάλειας και συγκεκριμένα, το πόσο ασφαλείς νιώθουν οι πολίτες στους δρόμους. 

Νιώθουν σίγουροι αλλά υπάρχουν διαφορές ανάλογα με το φύλο 

Έτσι, το 75% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι νιώθει ασφάλεια και σιγουριά σε δημόσιους χώρους συγκεντρώσεως, στους δρόμους και στα ΜΜΜ.  

Διαφορά υπάρχει στα φύλα. Ενώ, στους άνδρες το 20% δηλώνει ότι νιώθει ανασφάλεια ή πολύ ανασφάλεια, στις γυναίκες το ποσοστό ανέρχεται στο 27%.

Μάλιστα, οι γυναίκες δηλώσαν σύμφωνα με την έρευνα, όπως παρουσιάστηκε στην εφημερίδα DIE ZEIT, ότι άλλαξαν τα δυο τελευταία χρόνια τη συμπεριφορά τους σχετικά με το θέμα της ασφάλειας . Έτσι το 62% των γυναικών ακολουθεί τα βράδια συγκεκριμένους δρόμους πλατείες και χώρους. Σχεδόν το 1/3 των γυναικών δεν χρησιμοποιεί νυχτερινά ΜΜΜ,  ενώ τα 13% φέρει μαζί του σπρέι.

Ποιος προκαλεί φόβο ;
Το 1/3 θεωρεί τους αλλοδαπούς και μετανάστες ως κίνδυνο, παρότι όπως επισημαίνεται ο αριθμός των Γερμανών που τελούν εγκληματικές πράξεις είναι υψηλό.  

Δεν είναι θέμα διαβατηρίου
Ο εγκληματολόγος Kudlacek αναφέρει ότι το πρόβλημα δεν είναι το "διαβατήριο", αλλά η έλλειψη προοπτικής σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.