Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Φραγκφούρτη: Έφυγε ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Φραγκφούρτης, και χορηγός της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ). Η καρδιά του δεν άντεξε και μετά το καρδιακό επεισόδιο που έπαθε στο σπίτι του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Φραγκφούρτης, μετά από λίγες ώρες εξέπνευσε.


Ευγενής σε όλη του την ζωή, γεννημένος στη Ρωσία, η μοίρα τον έφερε στην Ελλάδα και στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας, όπου μεγαλούργησε ως επιχειρηματίας στον τομέα της γούνας, και υπήρξε δωρητής τόσο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, όσο και χορηγός των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, και κυρίως των συνδιασκέψεων νεολαίας.

Τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη τον γνώρισα στα ταξίδια μου στη Γερμανία, ως προσκεκλημένος των δράσεων της ΟΣΕΠΕ και έδινε το παρών του σε όλες τις δράσεις, τόσο στα συνέδριο, στις συνδιασκέψεις νεολαίας, όσο και στα πανευρωπαϊκά φεστιβάλ ποντιακών χορών νεολαίας. Παρακολουθούσε τις εργασίες συνεχώς, άκουσε, ήταν από αυτούς που έλεγαν λίγα και έκανε πολλά. Πάντοτε ενωτικός και συμφιλιωτικός, ήταν της λογικής του πρέπει να δίνεις και ιδιαίτερα στη νεολαία.

Το σπίτι του ήταν ανοιχτό στους επισκέπτες και ιδιαίτερα στους απογόνους των προσφύγων των Ελλήνων του Πόντου, στους οποίους άνοιγε την καρδιά του. Ήταν ο δικός μας, Τάκης, αυτός που ήταν ο ορισμός της φιλοξενίας, με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου, έτσι όπως τον κράτησαν από γενιά σε γενιά οι Έλληνες του Πόντου και μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά.

Πάντοτε με ένα πούρο ο Δημήτρης Εμμανουλίδης, συντρόφευε τις στιγμές του, σήμα κατατεθέν της προσωπικότητάς του και η μοίρα το θέλησε, να φύγει την ίδια μέρα, έναν χρόνο μετά με τον φίλο του, λάτρη κι αυτός του πούρου, τον Γιάννη Κυριακίδη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Φραγκφούρτης (σ.σ. η ακριβής ημέρα και ώρα θα καθοριστεί από την οικογένεια και θα ανακοινωθεί, έτσι ώστε να μπορέσουν να παραβρεθούν συγγενείς και φίλοι οι οποίοι τον λάτρευαν και τον αγαπούσαν), ενώ η ταφή του θα γίνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Αργυρούπολη Αττικής, όπου διαμένουν τα παιδιά του και κοντά τους περνούσε τα καλοκαίρια.

http://efxinospontos.gr Του Φόρη Πεταλίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.