Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Η Πεντάμορφη και το Τέρας σπάνε τα εισπρακτικά ρεκόρ

Μάγεψε τους φίλους του κινηματογράφου τις πρώτες ημέρες η προβολή της ταινίας "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" του Disney , με εισπράξεις 350 εκατομμυρίων δολαρίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μόνο στις αμερικανικές αίθουσες η ταινία έκανε εισπράξεις 170 εκατομμύρια δολάρια, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τον προϋπολογισμό της
σε μερικές μόλις ημέρες.

Η ταινία έκανε το καλύτερο άνοιγμα για ταινία κατάλληλη για όλους, ενώ έκανε το έβδομο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών.

Στην Γερμανία είδαν πάνω από 862.000 θεατές την νέα έκδοση με την Emma Watson και τον  Dan Stevens als Monster. Ήταν το καλύτερο ξεκίνημα έργου σε κινηματογράφο της χρονιάς. 

Η Πεντάμορφη και το Τέρας άφησε εύκολα πίσω της τον Kong: Η Νήσος του Κρανίου που βρέθηκε στη δεύτερη θέση με εισπράξεις (στις ΗΠΑ) 28,9 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολής της.

Στην Ελλάδα, η ταινία έκοψε 57.900 εισιτήρια σε 228 αίθουσες προβολής. Πρόκειται για ένα ικανοποιητικό άνοιγμα (περισσότερα από 250 εισιτήρια ανά αίθουσα προβολής) που δεν συγκρίνεται όμως με την επιτυχία του Logan για παράδειγμα (η ταινία είχε κόψει το πρώτο τετραήμερο προβολής της 55.871 εισιτήρια, αλλά σε πολύ λιγότερες αίθουσες -59 τον αριθμό- κόβοντας περισσότερα από 900 εισιτήρια ανά αίθουσα προβολής).

Πηγή στοιχείων: FAZ, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου