Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» ταξιδεύει στο Δουβλίνο

Τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος», το διάσημο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου ανεβάζει ο Μάριος Ιορδάνου στο Δουβλίνο στις 25 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Δουβλίνο, της Ελληνικής Κοινότητας στο Δουβλίνο και του Ιρλανδοελληνικού Συλλόγου.

Έχοντας στο πλευρό του την Σοφία Καζαντζιάν η οποία υπογράφει
τη θεατρική διασκευή του έργου, έχει κάνει τη χορογραφία και ερμηνεύει την ηρωίδα του ποιήματος θα ταξιδέψουν στη συνέχεια σε Αθήνα, Μόσχα, Παρίσι και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Το καλλιτεχνικό δίδυμο που έχει ήδη στο ενεργητικό του μία πετυχημένη ευρωπαϊκή θεατρική πορεία με τις παραστάσεις «Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι…» για τον Νίκο Καζαντζάκη και «Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)» για τον Διονύσιο Σολωμό, καταπιάνεται με ένα διαφορετικό τρόπο με το εμβληματικό έργο του μεγάλου έλληνα ποιητή, που έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές επί σκηνής. Η προσθήκη στον τίτλο της παράστασής τους της λέξης «Venceremos» συνιστά για τους ίδιους το συμβολισμό της «νίκης» της αγέραστης ανθρώπινης ψυχής πάνω στο φθαρτό, θνητό σώμα του ανθρώπου.

Πηγή: εeuronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.