Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

"Ζήτω η Ελλάς" Από τον Καναδά μέχρι την Αλεξάνδρεια

Μόντρεαλ: "Ζήτω η Ελλάς" φώναζε επί δέκα λεπτά ο Καναδός πρωθυπουργός- Μεγαλειώδης παρέλαση
«Ζήτω η Ελλάς», «Ζήτω ο Καναδάς», «Χρόνια πολλά». Για περίπου δέκα λεπτά ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό, ανοίγοντας φέτος ως μέγας Τελετάρχης την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ, απευθυνόταν στα ελληνικά στους χιλιάδες ομογενείς που είχαν κατακλύσει την οδό Jean Talon, στο κέντρο του Park Extension.


Μια μεγαλειώδης και συγκινησιακά φορτισμένη παρέλαση που ξεκίνησε στη 1.14 μ.μ. της Κυριακής και ολοκληρώθηκε στις 2.25 μ.μ., με 76 διαφορετικούς σχηματισμούς μαθητών, φοιτητών, γονιών, εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων, κάτω από έναν λαμπρό ήλιο παρά το τσουχτερό κρύο και τους -7 βαθμούς.

Αλεξάνδριεα
Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2016 τα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια της Αλεξάνδρειας τίμησαν με κάθε λαμπρότητα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ιδιαιτέρως σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Ειδικός Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής & Προσφυγικής Πολιτικής, και Αλεξανδρινός, κ. Γιώργος Φλωρεντής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρης Πλευράκης.
Οι μαθητές του Τοσιτσαίου – Πρατσίκειου Δημοτικού σχολείου και του Αβερωφείου Γυμνασίου-Λυκείου παρέλασαν ενώπιον των επισήμων και των παροίκων με περίσσια περηφάνια. Στη συνέχεια οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, κάνοντας υπερήφανους όλους τους παρισταμένους.

Αννόβερο 

Σίδνεϊ

Πηγή: http://ekalexandria.org
http://www.greekpost.ca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.