Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

``NORIS Griechische Stimme`` Χορωδία Ολοήμερου Ελληνικού Σχολείου Νυρεμβέργης

Την Πέμπτη 23.03.2017 κατόπιν πρόσκλησης της κας Κωνσταντινοπούλου, Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Μόναχο, η Χορωδία του Ολοήμερου Ελληνικού Σχολείου Νυρεμβέργης-Noris Griechsische Stimme, παρουσίασε το πρώτο δείγμα εργασίας της στο πολυπληθές κοινό Ελλήνων και Γερμανών προσκεκλημένων, της επετειακής εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου στο χώρο του Staatlichen Antikensammlung, am Königsplatz 80333 München.


Η χορωδία αποδίδοντας μελωδίες των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη και Ανδρέου, όπως επίσης και τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Γερμανίας απέσπασε το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων και την αναφορά της ερίτιμης οικοδέσποινας.

Η ΧΟΕΣ ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι πριν ένα χρόνο, χάρις το όραμα και τη στοργή του μαέστρου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με τη φιλοδοξία της διαπαιδαγώγησης των μαθητών στο μουσικό λόγο, την αρμονία των ήχων και την ορφεία όρχηση.

O ελληνισμός της Νυρεμβέργης, έχει πια τη μοναδική δυνατότητα να παράξει ένα πρότυπο πολιτιστικό προϊόν, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε νεαρό μέλος του,ν` ασκήσει το φωνητικό και μουσικό ταλέντο του, υπό τις οδηγίες ενός διακεκριμένου μουσικού.

Η Χορωδία Ολοήμερου Ελληνικού Σχολείου (ΧΟΕΣ) Noris Griechische Stimme, φέρεται από το Σύλλογο για την Υποστήριξη του Ολοήμερου Ελληνικού Σχολείου Νυρεμβέργης, ο οποίος απευθύνει διαρκή πρόσκληση σε κάθε μαθητή των ΕΙΣ Νυρεμβέργης,  να συμμετάσχει στο ονειρικό ταξίδι της Noris Griechische Stimme .

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είναι συνθέτης, μουσικοπαιδαγωγός και σολίστας μπάσου, με διεθνή εμπειρία ενορχηστρώσεων, συνεργασιών και ακαδημαϊκής διδασκαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.