Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Wiesbaden: Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης γιόρτασαν τα «Καραϊσκάκια »

Δελτίο τύπου Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και οι Σύλλογοι-Μέλη υπήρξαν προσκαλεσμένοι και συναντήθηκαν στο Βισμπάντεν τη Κυριακή στις 23 Απριλίου 2017 ημέρα γιορτής και πανύγηρης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και γιόρτασαν λαμπρά και πανηγυρικά τα πρώτα «Καραϊσκάκια »  στην ιστορία του θεσμού.  


Οι εκπρόσωποι παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του   Θεοφιλέστατου Επισκόπου Γερμανίας Βασίλειου και του οικοδεσπότη ιερέα πατήρ Γεωργίου ως φιλοξενούμενοι από την ενορία και τον τοπικό θεσσαλικό σύλλογο του Βισμπάντεν. Στις εκδηλώσεις παρευρέθη και ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδας Συνταγματάρχης πεζικού κ. Ευαγγελίδης Δημήτριος
Εκ μέρους των Δ.Σ. των Συλλόγων παρευρέθηκαν: κ. Γκίκας Διαμαντής (Νυρεμβέργη), κ. Λασπά Βασιλική (Σβάινφουρτ), κ. Καρασίμος Αθανάσιος (Σβάινφουρτ), κ. Καρασίμου Δήμητρα (Σβάινφουρτ), κ. Τσαλέρας Χρίστος (Σβάινφουρτ), κ. Καραδούκας Αθανάσιος (Σβάινφουρτ), κ. Φιλίππου Κώστας (Βισμπάντεν), κ. Φιλίππου Ιωάννης (Βισμπάντεν), κ. Ζέρβας Γιώργος (Βισμπάντεν), κ. Βόμπρας Γεώργιος (Γκύτερσλο), κ. Βόμπρας Άγγελος (Γκύτερσλο), κ. Σοφία Κουκουράβα (Γκύτερσλο), κ. Ελένη Τζίκα (Γκύτερσλο), κ. Μυλωνάς Κώστας (Ντύσσελντορφ), κ. Ρουσιαμανη Τάνια (Ντύσσελντορφ), κ. Ρουσιμάνης Δημήτρης (Ντύσσελντορφ) και κ. Μαρίνα Τσιώκα (Ντύσσελντορφ).

Αμέσως μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ομίλησε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Βασίλειος όπου ψυχοωφέλημα κάλεσε το εκκλησίασμα σε ζωή εν Χριστώ ζητώντας εν κατακλείδι την αποφυγή της καχυποψίας ως δημιουργό και αιτία της δυσαρέσκειας. Πράα ως πατέρας επέστησε την προσοχή των πιστών στην συμπεριφορά των λέγοντας επί λέξη ότι, «ο κακός λόγος και τον καλό άνθρωπο κακό μπορεί να τον κάνει, ενώ ο καλός λόγος ακόμα και τον κακόν σε καλό μεταβάλει.»

Στη συνέχεια έδωσε στον λόγο στον εκπρόσωπο του ελληνικού στρατού Συνταγματάρχη πεζικού κ. Ευαγγελίδη Δημήτριο που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας αφιερωμένο στον άγιο μεγαλομάρτυρα και τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο τον βίο του οποίου έξοχα εξιστόρησε.

Η συνέχεια ανήκε στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών  κ. Γεώργιο Βόμπρα  ο οποίος στον   χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία την ενορία και το σύλλογο του Βισμπάντεν  εξήγησε στους παριστάμενους γιατί η Παγκόσμια Συνομοσπονδία ξεκίνησε αυτόν το θεσμό και στη συνέχεια έκανε ένα σύντομο ιστορικό αφιέρωμα στον τιμώμενο Ήρωα  Γεώργιο Καραισκάκη.  

Η συνέχεια δώθηκε στον προαύλιο χώρο του ενοριακού κέντρου όπου η πρόεδρος της Θεσσαλικής νεολαίας κ. Σοφία Κουκουράβα και το χορευτικό της Ομοσπονδίας χόρεψαν παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς υπό την συνοδεία της τοπικής ορχήστρας. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντλης Γκίκας ευχαρίστησε τους Συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας και τα παιδιά της Θεσσαλικής Νεολαίας που καταβάλουν προσπάθεια στην εκμάθηση παραδοσιακών θεσσαλικών χορών και που ασχολούνται με τον Σύλλογο διατηρώντας έτσι άσβεστη τη φλόγα της θεσσαλικής παράδοσης. 

Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης κανόνισαν το επόμενο  ραντεβού να είναι στις 29/31 Ιουλίου στο παγκόσμιο αντάμωμα των Θεσσαλών στην πόλη των Τρικάλων.

Για το Δ.Σ. της
Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

Ο Πρόεδρος

Διαμαντής Γκίκας

Ο Α’  Γραμματέας

Άγγελος Βόμπρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.