Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

H Πορτογαλία κερδίζει το φετινό Eurovision τραγουδώντας στη γλώσσα της - BINTEO


Η Πορτογάλος Salvador Sobral κέρδισε το φετινό διαγωνισμό της Eurovision (στον οποίο από πέρσι συμμετέχει και η ... Αυστραλία).


Ο τραγουδιστής του Amar Pelos Dois όπως ονομάζεται το κομμάτι με το οποίο συμμετείχε η Πορτογαλία, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του που δεν του επέτρεψε να κάνει την πρώτη πρόβα του την περασμένη Κυριακή. Μάλιστα, υπήρχε η σκέψη αν βρεθεί το μόσχευμα που περιμένει ο Σαλβαδόρ Σομπράλ, θα αντικατασταθεί στη Eurovision 2017 από την αδελφή του.

«Είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα όχι μόνο τους φανς του διαγωνισμού, αλλά και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον 62 διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και γενικότερα με τον θεσμό. Ο εκπρόσωπος της Πορτογαλίας Σαλβαδόρ Σομπράλ αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τόσο σοβαρό ώστε να μην βρίσκεται στην πρώτη πρόβα της χώρας του που έγινε την Κυριακή και να αντικατασταθεί στην σκηνή από την αδελφή του που έχει συνθέσει και το τραγούδι.

Αυτό είναι η δεύτερη φορά που γίνεται στα 62 χρόνια του διαγωνισμού. Δηλαδή να εμφανιστεί άλλος σε πρόβα, στη θέση του βασικού ερμηνευτή. Κι αυτό γιατί… Ο τραγουδιστής της Πορτογαλίας, έχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα με την καρδιά του. Ένα εκ γενετής πρόβλημα, σε σημείο που να χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση. Περιμένει μόσχευμα αυτές τις μέρες που μιλάμε.
Οι γιατροί του έχουν συστήσει να ελαχιστοποιήσει τα ταξίδια του σε περίπτωση που το μόσχευμα δεν έρθει πριν τον διαγωνισμό. Για αυτό και αν δεν έχει μόσχευμα μέχρι τις 7 του μήνα θα εμφανιστεί στο Κίεβο την ερχόμενη Κυριακή για να κάνει μόνο τις απαραίτητες πρόβες που μαγνητοσκοπούνται κιόλας και μεταδίδονται για να ψηφίσουν οι επιτροπές, ώστε να συμμετέχει κανονικά. Ειδάλλως, αν στις επόμενες ημέρες βρεθεί μόσχευμα, δεν θα εμφανιστεί στο διαγωνισμό και στη θέση του θα τραγουδήσει η αδελφή του» αναφέρθηκε συγκεκριμένα μιας και μετά την πρόβα την Κυριακή οι φήμες οργίασαν…

Μπορεί μέχρι πριν από λίγες ημέρες να μην γνωρίζαμε αν τελικά θα ερμήνευε ο ίδιος ή η αδερφή του, Luisa το τραγούδι «Amar Pelos Dois», αφού ο ίδιος αντιμετωπίζει, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και κανείς δεν γνώριζε αν θα κατάφερνε να ταξιδέψει για την Ουκρανία.

Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη με το τραγούδι Amar Pelos Dois (σ.σ. Αγάπη για δύο σε ελεύθερη απόδοση). Πρόκειται για μία από τις καλύτερες μπαλάντες του φετινού διαγωνισμού τραγουδισμένη στα Πορτογαλικά. Αν και ο τραγουδιστής μένει ακίνητο στο κέντρο της σκηνής, χωρίς ιδιαίτερα εντυπωσιακά ή κομψά ρούχα, χωρίς φτιαγμένο μαλλί, ούτε με χορευτές γύρω του, η εμφάνιση της Πορτογαλίας έχει ενθουσιάσει τη φετινή Eurovision για την απλότητά της. Μάλιστα, το φόντο χάρη στο τεράστιο video wall της σκηνής μετατρέπεται σε ένα όμορφο και πολύ πυκνό δάσος μεταφέροντας το κοινό σε ένα όμορφο παραμύθι γεμάτο αγάπη και παιδικότητα.

Να τονίσουμε εδώ ότι η Πορτογαλία επέστρεψε στον διαγωνισμό μετά από έναν χρόνο αποχής και ο φετινός εκπρόσωπος κέρδισε τη συμμετοχή του στον τελικό, μετά τη νίκη του στον πρώτο ημιτελικό.
To βίντεο είναι από τους ημιτελικούς.

Δημοσιεύτηκε στη σελίδα www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου