Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόβατα διαδήλωσαν στο Βερολίνο!

Κανονικά, η γωνία των οδών Βίλχελμ και Φραντσόζισε στο κέντρο του Βερολίνου έχει έναν μείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής και γαλλικού μπαρόκ, όπως ολόκληρη η γύρω περιοχή του Μίτε.

Την Τρίτη ωστόσο απέκτησε για λίγο και ένα πιο… βουκολικό χρώμα (και
πιθανότατα, και άρωμα): Κάποιες δεκάδες πρόβατα -μαζί με σανό και άλλα παρελκόμενα- συνόδευσαν διαμαρτυρία εκατοντάδων βοσκών από διάφορες αγροτικές περιοχές της Γερμανίας μπροστά από την εκεί έδρα του υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας.

Οπως διαβάζουμε και στο parapolitika.gr, οι βοσκοί ζητούσαν περισσότερες κινήσεις υποστήριξης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στον κλάδο τους.

Συγκεκριμένα, ζητούσαν από το Βερολίνο να θεσμοθετήσει επιδοτήσεις σε κατ’ επάγγελμα βοσκούς όπως, ανέφεραν, συμβαίνει στις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρώπης.

Δεν είναι μόνο για τη Γερμανία περίεργο που υπάρχουν κτηνοτρόφοι που ασκούν αποκλειστικά το επάγγελμα του βοσκού -αυτός είναι εξαρχής και ο λόγος που άλλες χώρες στην ΕΕ επιδοτούν αυτήν την εργασία: Καθώς πλέον αγρότες και κτηνοτρόφοι λειτουργούν σε μονάδες διάφορων μεγεθών, μένουν όλο και λιγότεροι που βόσκουν.

«Σε ορισμένες περιοχές, η βόσκηση είναι ο μοναδικός τρόπος να χρησιμοποιηθούν εκτάσεις, και η μοναδική πρόσοδος των κατοίκων» ανέφερε το κείμενο συλλογής υπογραφών των βοσκών που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο για θεσμοθέτηση του επιδόματος (εκστρατεία που έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 88.000 υπογραφές)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.