Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Η γερμανική σχολή γιόρτασε το δικό της "Oktoberfest"

Ένα ξύλινο βαρέλι, μικρότερο, ωστόσο σε μέγεθος από αυτό του Oktoberfest, μαζί με το ξύλινο σφυρί, είχε πάρει τη θέση του από νωρίς σήμερα στα τραπέζια που στήθηκαν στη Γερμανική Σχολή περιμένοντας να τηρηθεί και φέτος η παράδοση. Στη Θεσσαλονίκη η διαδικασία γίνεται δύο φορές. Το μεσημέρι έγινε από τον Διευθυντή της Σχολής Alexander Viering και το απόγευμα από την Γενική Πρόξενο της Γερμανίας Sibylla Bendig και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Η γιορτή άρχισε ήδη το πρωί και διήρκησε ως τις 12 το βράδυ με γερμανικές σπεσιαλιτέ, το κότσι, το ξινό λάχανο, το leberkaese, λουκάνικα λευκά και κόκκινα, πατατοσαλάτα, διάφορα είδη μπίρας, μουσική και χορό.

Στους στόχους, μάλιστα, των διοργανωτών είναι να «μυήσουν» από την επόμενη χρονιά και τους Έλληνες επισκέπτες στους παραδοσιακούς Βαυαρικούς χορούς, στους οποίους σε έξι μεγάλες σκηνές ανεβαίνουν 14.000 άνθρωποι, οι οποίοι πιασμένοι χέρι χέρι, χορεύουν όλοι αγκαλιασμένοι σε μια εκστασιακή ατμόσφαιρα.

Στη σημασία της γιορτής μπύρας Oktoberfest για τη λειτουργία της Γερμανικής Σχολής αναφέρθηκε, από την πλευρά του, ο διοικητικός και οικονομικός διευθυντής της Σχολής, Ιάκωβος Φωστηρόπουλος. «Επειδή όλα έχουν μια οικονομική διάσταση πρέπει το κοινό να ξέρει ότι είμαστε ένα σχολείο στο οποίο όποιος μπει έχει από την αρχή 50% υποτροφία. Και το Oktoberfest λοιπόν έχει μια οικονομική διάσταση, οργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων της Γερμανικής Σχολής με σκοπό οικονομικό να συνδράμει στη χρηματοδότηση των σχολικών δραστηριοτήτων. Άρα τα έσοδα από αυτή την εκδήλωση θα έχουν χρήση για τη σχολή για τους μαθητές» τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Μιλώντας για τις ξεναγήσεις και τις ενημερώσεις του κοινού για το σχολείο, που περιλαμβάνονται και στο φετινό Oktoberfest, η γυμνασιάρχης της Γερμανικής Σχολής Γιολάντα Παπαθανασοπούλου διευκρίνισε ότι ουσιαστικά αφορούν τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στο γυμνάσιο και το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.