Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ερώτηση Βουλευτή Δράμας Χ. Κεφαλίδου για σχολείο Μονάχου


Ερώτηση, σχετικά με το ελληνικό σχολείο του Μονάχου, κατέθεσε στη Βουλή η  βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου προς την υπουργό Παιδείας   Νίκη Κεραμέως .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: «Κατεδαφίζεται το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο»
Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες κατεδάφισης του ημιτελούς ελληνικού σχολείου στο Μόναχο, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τον θλιβερό επίλογο μιας μακροχρόνιας διαδικασίας με το ελληνικό δημόσιο να μένει απλός θεατής των εξελίξεων. Τραγική ειρωνεία: η κατεδάφιση του σχολείου συμπίπτει με τα 50 χρόνια λειτουργίας του πρώτου ελληνικού σχολείου στο Μόναχο, με τη μεγάλη εορτή της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης!
Έστω και την ύστατη ώρα το ελληνικό κράτος πρέπει να αφυπνιστεί!

Το οικόπεδο, έκτασης 15 στρεμμάτων, αγοράστηκε το 2001 για λογαριασμό του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας. Το συμβόλαιο εμπεριείχε ρήτρα βάσει της οποίας ο αγοραστής (δηλαδή το ελληνικό δημόσιο) είχε υποχρέωση να οικοδομήσει το σχολικό συγκρότημα εντός τεσσάρων ετών από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής οικοδομικής άδειας. Μάλιστα το γερμανικό δημόσιο θα επέστρεφε το 70% του κόστους στην ελληνική πλευρά. Η πρώτη πολεοδομική άδεια εκδόθηκε τελικά το 2008, επτά χρόνια μετά την αγορά του οικοπέδου. Από τις 12.12.2013 ο Δήμος Μονάχου μέσω αγωγής ενώπιον του Πρωτοδικείου του Μονάχου διεκδικούσε το ανοικοδόμητο οικόπεδο και τελικά το 2015 δικαιώθηκε δικαστικά. Υπενθυμίζεται ότι στο αρχικό συμβόλαιο υπήρχε σαφής ρήτρα αναστροφής της πώλησης και επιστροφής του οικοπέδου στον Δήμο Μονάχου εάν οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί μέσα στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο δόθηκε η ευκαιρία παράτασης στην Ελληνική πλευρά για ολοκλήρωση του έργου, κάτι που όμως δεν κατόρθωσαν. Μια σειρά καθυστερήσεων και η χρονοβόρα διελκυστίνδα μεταξύ της ελληνικής Δημοκρατίας και του Δήμου Μονάχου που κράτησε 20 ολόκληρα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή θλιβερή κατεδάφιση. Λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας επί κ. Γαβρόγλου υπέγραψε συμφωνία με τον Μητροπολιτικό Δήμο του Μονάχου, με την οποία το ελληνικό Δημόσιο αποσύρεται (!) από το οικόπεδο. Σήμερα στο Μόναχο λειτουργούν επτά ελληνικά σχολεία για τα μισθώματα των οποίων το ελληνικό δημόσιο καταβάλει στο γερμανικό κράτος 200.000 Ευρώ κάθε μήνα, σύμφωνα με την κ. Αντωνάκη,  Πρόεδρο του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μονάχου και περιχώρων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Υπουργός:

1.    Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο σας σχετικά με το θέμα και σε ποιες έχετε σκοπό να προβείτε ώστε να σταματήσει η κατεδάφιση του ημιτελούς σχολείου; Μπορεί να γίνει κάτι έστω και την ύστατη ώρα;

2.    Θα αποζημιωθεί το ελληνικό κράτος από το Δήμο του Μονάχου; Αν ναι, ποιο ύψος θα έχει το ποσό και πώς θα το αξιοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας;

3.    Με δεδομένο ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια, λόγω του brain drain, έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία χιλιάδες νέοι άνθρωποι και αυξάνονται συνεχώς οι εκπαιδευτικές ανάγκες για τους ελληνόπαιδες σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο σας προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες; Υπάρχει στον σχεδιασμό του Υπουργείου σας η αγορά κτηρίου για να στεγάσει τις δράσεις του ελληνικού Εκπαιδευτηρίου αλλά και Μορφωτικού Κέντρου;

Η ερωτώσα Βουλευτής                                                                 
Χαρά Κεφαλίδου

1 σχόλιο:

 1. Are you interested in any kinds of hacking services?
  Feel free to contact TECHNECHHACKS.

  For years now we’ve helped so many organizations and companies in hacking services.
  TECHNECHHACKS is a team of certified hackers that has their own specialty and they are five star rated hackers.

  We give out jobs to hackers (gurus only) to those willing to work, with or without a degree, to speed up the availability of time given to jobs!!

  Thus an online binary decoding exam will be set for those who needs employment under the teams establishment.


  we deal with the total functioning of sites like,  + SOCIAL MEDIA (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, google hangout etc.)

  + CREDIT CARDS INSTALLATION

  + WESTERN UNION TRANSFER

  + MONEY FLIPPING

  + BANK ACCOUNTS

  + IOS/OS

  + CRIMINAL RECORDS

  + SCHOOL GRADES

  + CREDIT SCORES

  + SPOUSES PHONE

  + BTC RECOVERY

  + BTC MINING

  + BTC INVESTMENT

  Thus bewere of scammers because most persons are been scammed and they ended up getting all solutions to their cyber bullies and attacks by US.

  I am Jason williams one of the leading hack agent.

  PURPOSE IS TO GET YOUR JOBS DONE AT EXACTLY NEEDED TIME REQUESTED!!!  And our WORK SUCCESS IS 100%!!!  I’m always available for you when you need help.

  Contact or write us on:

  Technechhacks@gmail.com

  SIGNED....!

  Jason. W.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.