Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΒΑΔΗΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ

Σε ανακοίνωση προχώρησαν οι οργανώσεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης με αφορμή τον πόλεμο στη Βόρεια Συρία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ

Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό τον απροκάλυπτο πόλεμο που έχει κηρύξει η Τουρκία εναντίον του Κούρδικου λαού στην βόρεια Συρία. Ο πόλεμος αυτός εχει σαφεί κίνητρα και στοχεύει στην εμπέδωση της Τουρκικής κυριαρχίας στην περιοχή.

Όλη η κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα οσα τραγικά διαδραματίζονται στη βορειοανατολική Συρία μετά την εισβολή της Τουρκίας. Τα θύματα της Τουρκικής εισβολής είναι ο άμαχος πληθυσμός.Γυναίκες και παιδιά θα χρειαστούν άμεση iατροφαρμακευτική περίθαλψη,ενω χιλιάδες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πείνα και την προσφυγιά.Πρόκειται για ένα έγκλημα που διαπράττουν σε ένα λαό που αγωνίστηκε όλα αυτά τα  χρόνια εναντίον των τσιχαντιστών που ήταν μια τεράστια απειλή όχι μόνο για τον Κούρδικο και Συριακό λαό αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. 
Δυστυχώς η διεθνείς κοινότητα παραμένει απαθείς στο να πάρει σκληρά μέτρα κατά της Τουρκικής εισβολής στην βορειοανατολική Συρία.Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες ,„Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και να κλείσουμε τα μάτια στη δυστυχία που συντελείται σε αυτό τον τόπο, όπου σκοτώνται παιδιά και ο λαός αποκλεισμένος στον τρόμο του πολέμου“Χρέος όλων μας είναι να αντιδράσουμε για να τον σταματήσουμε.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.