Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΒΒ: Αποτέλεσμα έρευνας για το τι θέλουν οι απόδημοι της Γερμανίας για ψήφο

Ομογενειακές οργανώσεις στη Βάδη Βυρτεμβέργη (Ελληνική Κοινότητα Βάιμπλινγκεν, Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Βάδης Βυρτεμβέργης και η Συνομοσπονδία των Ομοσπονδιών Συλλόγων Γονέων Γερμανίας προχώρησαν σε δικτυακή έρευνα μέσω ερωτηματολογίου με θέμα τη "ψήφο του απόδημου".

Η έρευνα, σύμφωνα με το δελτίο
τύπου, είχε διάρκεια ένα μήνα και έκλεισε στις απαντήσεις 1000 Ελλήνων κατοίκων Γερμανίας, .

Η πλειοψηφία των απαντήσεων ήταν από κατοίκους της Βάδης Βυρτεμβέργης  (54%) και ακολουθούν Βαυαρία  (18%) και Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία (14%).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Ηλεκτρονική ψήφο θέλει η πλειοψηφία
46% επιθυμεί να ψηφίζει ηλεκτρονικά
33% στα Προξενεία και Κοινότητες
21% με επιστολική ψήφο

Η συντριπτική πλειοψηφία 91% είναι ενάντια σε κάθε είδους περιορισμό (πρόταση διακομματικής)  ενώ το 91% δηλώνει ενάντια στη θέση να μην προσμετράτε η ψήφος στο αποτέλεσμα (πρόταση ΣΥΡΙΖΑ) .

Με τη δημιουργία εκλογικής περιφέρειας και την εκλογή αποδήμων στο εθνικό κοινοβούλιο συμφωνεί το 80% όσων συμμετείχαν στο ερωτηματολόγιο με το 20% να διαφωνεί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – δελτίο τύπου
ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο του απόδημου ελληνισμού έγινε η αιτία οι ¨Ελληνες απανταχού της γης να συμφωνήσουν. Ίδια επιχειρήματα, ίδιες αντιρρήσεις, ίδιοι προβληματισμοί.
Συντάχθηκαν επιστολές από διάφορους ομογενειακούς θεσμούς, ελληνικές κοινότητες, πολιτιστικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, οι οποίες είχαν ελάχιστες αποκλίσεις μεταξύ τους. Αναρωτήθηκε άραγε η πολιτική ηγεσία της χώρας γιατί οι  ομογενείς ταυτίζονται απόλυτα στις απόψεις τους;
Η απάντηση στο ερώτημα απλή και αυτονόητη. Γιατί απλά κριτήριο όλων είναι  η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των απόδημων Ελλήνων στις εθνικές εκλογές, των ανθρώπων που μόνο τους μέλημα είναι το καλό και η προκοπή της πατρίδας τους.
Το παρόν νομοσχέδιο απαρριθμεί μία σειρά από κριτήρια αποκλεισμού που θα περιορίσουν το εκλογικό σώμα στο ελάχιστο, και σε ότι αφορά την Ευρώπη σε ακόμα μικρότερο αριθμό εκλογέων σε σχέση με τις Ευρωεκλογές των προηγούμενων ετών.
Ακολουθεί το αποτέλεσμα του ερωτηματολογίου που αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο συντάχθηκε από εκπροσώπους  της Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen  και της Ομοσπονδίας Βάδης-Βυρτεμβέργης/Συνομοσπονδίας Γερμανίας και  στο οποίο συμμετείχαν περίπου 1000 άτομα.   Το ερωτηματολόγιο πραγματοποιήθηκε το διάστημα 15 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2019.
Οι απαντήσεις των ομογενών στα ερωτήματα  μιλούν από μόνες τους...

Με εκτίμηση

Ελένη Ραφαηλίδου
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων ΓκΚ Βάδης-Βυρτεμβέργης
Αθανάσιος Κήπας
Πρόεδρος Συνομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων Γερμανίας
Κωνσταντίνος Καχριμανίδης
Γραμματέας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΓκΚ Βάδης/Βυρτεμβέργης
Φώτιος Φωτιάδης
Γραμματέας Συνομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων Γερμανίας
Ιωάννης Γκέκας
Εξωτερικός συνεργάτης











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.