Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Μια πλούσια σε δράσεις εβδομάδα του Μοντεσσοριανού Γυμνασίου Λάιμπνιτς στο Ντίσελντορφ

 Μια βδομάδα γεμάτη από γνώση και τέχνη
Η γεμάτο με δράσεις εβδομάδα ξεκίνησε με την εκδήλωση στο Μοντεσσοριανό Γυμνάσιο Λάιμπνιτς με θέμα: "Η Ελλάδα δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης."

Κύριοι ομιλητές ήταν ο Δρ. Λάζαρος Μιλιόπουλος, πολιτικός επιστήμων του Πανεπιστημίου Βόννης και απόφοιτος του Γυμνασίου Λάιμπνιτς
(1995!), ο Ιωάννης Σκούρας, δημοσιογράφος, επίσης απόφοιτος του Γυμνασίου Λάιμπνιτς (1989!) και ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης, δημοσιογράφος της Deutsche Welle.

Την εκδήλωση φιλοξένησε το σχολείο  και κύριος διοργανωτής ήταν η γερμανοελληνική εταιρεία του Ντίσελντορφ.

Θερμά ευχαριστήρια στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την παρουσία και την ευγενική προσφορά του στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής.





















"Εξερευνώντας τον Απόδημο Ελληνισμό ..."

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη της κυρίας Εύας Παπαδάτου, διευθύντριας Ευρώπης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και της κυρίας Γενικού Προξένου, Μαρίας Παπακωνσταντίνου στο Μοντεσσοριανό Γυμνάσιο Λάιμπνιτς στο Ντίσελντορφ.






Ο Αβδελιώδης στο σχολείο

Είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε χθες στο σχολείο μας τον κύριο Αβδελιώδη, έναν από τους σημαντικότερους έλληνες δημιουργούς του θεάτρου και του κινηματογράφου. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με πρωτοποριακές και διακεκριμένες θεατρικές παραστάσεις που άνοιξαν νέους δημιουργικούς δρόμους στη θεατρική τέχνη.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κύριος Αβδελιώδης ανέλυσε τις "Ικέτιδες" του Ευριπίδη διαβάζοντας στους μαθητές μας τη δική του απόδοση στη Νεοελληνική και συζητώντας μαζί τους τις βασικές αξίες του έργου, όπως την έννοια της δημοκρατίας και του ηθικού χρέους. 


Ήταν μια συνάντηση ουσίας που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών καθ' όλη τη διάρκειά της οδηγώντας τους στα μονοπάτια της θεατρικής τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 


Δημιουργούς όπως το Δήμο Αβδελιώδη έχουν ανάγκη οι νέοι άνθρωποι της εποχής μας για να εμπνέονται από το δικό τους καλλιτεχνικό και επαγγελματικό παράδειγμα. 


Του ευχόμαστε και στη συνέχεια να είναι το ίδιο παραγωγικός και δημιουργικός.


Alexia Myriouni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.