Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Γερμανία: Μείωση της εγκληματικότητας στα επίπεδα του 1992

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τύπου και η παρουσίαση των στοιχείων ακυρώθηκε λόγω της κατάστασης. Αντί αυτού δόθηκε στη δημοσιότητα δελτίο τύπου με τα στοιχεία που αφορούν την εγκληματικότητα για το 2019

Σύμφωνα με το έγγραφο τα εγκλήματα το 2019 ανήλθαν σε 5,43 ο μικρότερος αριθμός που καταγράφηκε από το 1992.


Ωστόσο, οι στατιστικές για το έγκλημα είναι αμφιλεγόμενες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει περιορισμένη μόνο σημασία. Η συχνότητα των διαρρήξεων, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ ακριβής, επειδή τα αδικήματα εμφανίζονται πολύ συχνά και καταγγέλονται.
Στο σημείο αυτό η Ομοσπονδιακή  Υπηρεσία Εγκλήματος (BKA) κατέγραψε μείωση περίπου 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Από το 2015, ο αριθμός των διαρρήξεων έχει πέσει από περίπου 167.000 σε 87.000. 

Λιγότερες δολοφονίες και ανθρωποκτονίες
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 2019 σημειώθηκε  μείωση και στο λεγόμενο "έγκλημα στο δρόμο" το οποίο συνοψίζει πολλά εγκλήματα όπως ληστεία χειραποσκευών μέχρι την κλοπή ποδηλάτων. Ο αριθμός των περιπτώσεων δολοφονίας και ανθρωποκτονίας ήταν επίσης χαμηλότερος από ό, τι το προηγούμενο έτος, όπου καταγράφονται και οι απόπειρες πράξεων. 

Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το έγκλημα δεν περιλαμβάνουν πολιτικά πολιτικά αιτιολογημένα, όπως η επίθεση στο Halle ή τη δολοφονία από δεξιό εξτρεμιστή  του προέδρου της κυβέρνησης του Κασέλ, Walter Lübcke. Αυτά δημοσιεύονται σε ξεχωριστή έκθεση.

Ωστόσο, οι αριθμοί δεν μειώνονται για όλα τα πεδία παραβάσεων και εγκλημάτων  όπως οι περιπτώσεις παραγωγής, κατοχής ή διανομής παιδικής πορνογραφίας η οποία αυξήθηκε κατά περισσότερο από 60%. Στα ποινικά στατιστικά στοιχεία παρατίθενται 11.700 ύποπτοι, σε σύγκριση με 6.500 το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με στατιστικές, ο αριθμός των υποθέσεων εγκληματικότητας στον τομέα των υπολογιστών αυξήθηκε επίσης το 2019 - κατά περισσότερο από 10% σε περίπου 123.000 εγκλήματα. 

Και εδώ οι αριθμοί λόγω της κρίσης του ιού ίσως να συνεχίσουν να αυξάνονται. Μόλις χθες, η BKA προειδοποίησε ότι οι εγκληματίες μέσα από το διαδίκτυο προσπαθούν να μεταμφιεστούν ως υπάλληλοι και να στείλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με χάρτες από τους οποίους διαβάζονται δήθεν σε πραγματικό χρόνο αριθμοί των ατόμων που μολύνονται από τον ιό 
Όποιος ανοίξει όμως το συνημμένο ηλεκτρονικοή μήνυμα (email) θα υποδεχτεί έναν ιό ηλεκτρονικού υπολογιστή που αντιγράφει  κωδικούς πρόσβασης των χρηστών

Πηγή: BKA, Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.