Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Ιταλία: Σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα - Περιορισμός των μετακινήσεων

Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η φονική επιδημία στη γειτονική χώρα, υποχρεώνοντας τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, να δηλώνει πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει «Κόκκινη Ζώνη» και ότι η κυβέρνησή του υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του επικίνδυνου ιού. 

Η μετακίνηση του πληθυσμού θα
περιοριστεί σε όλη την χώρα, πρόσθεσε. Η Ιταλία γίνεται, λοιπόν, μια «προστατευόμενη περιοχή», αν δεν υπάρχουν  αποδεδειγμένες ανάγκες απαγορεύονται οι μετακινήσεις.  «Δεν υπάρχει πλέον χρόνος», προειδοποίησε ο Τζουζέπε Κόντε. Όπως είπε, τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται "εγώ μένω σπίτι"», πρόσθεσε. «Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες», πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020. «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» , υπογράμμισε ο Κόντε, ο οποίος εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλικής Α' Εθνικής κατηγορίας.

Παράλληλα, μέχρι τις 3 Απριλίου θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.  «Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.