Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Γερμανία: Τα νέα μέτρα Κυβέρνησης και Κρατιδίων

Σε τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης (Μέρκελ) και Πρωθυπουργών των κρατιδίων αποφασίστηκαν νέα μέτρα αντιμετώπισης του ιού τα οποία θα ισxύουν, καταρχήν, για δυο εβδομάδες.

Ετσι απφασίστηκε ότι απαγορεύεται η συνάντηση - συγκέντρωση πάνω από δυο ατόμων (δεν συμπεριλαμβάνονται
στην απόφαση όταν επρόκειτο για μέλη της ίδιας της οικογένειας).

Επίσης, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, θα κλείσουν - σε όποια κρατίδια δεν έχει γίνει - εστιατόρια.

Τέλος , σε όποια κρατίδια δεν έχει ήδη γίνει, θα κλείσουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, Tattoo-Studios και Massagesalons.

H συνδιάσκεψη είχε ως κεντρικό θέμα συζήτησης την γενική ή μερική απαγόρευση εξόδου. Από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι τελικά δεν υπήρξε κοινή απόφασηστο συγκεκριμένο θέμα.

Την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας είχε δηλώσει ότι από τη συμπεριφορά του κόσμου το Σάββατο θα εξαρτηθεί αν θα τεθεί απαγόρευση ή μερική απαγόρευση εξόδου. Αμέσως μετά ανακοίνωσε μερική απαγόρευση ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας. Μια απόφαση για την οποία δέχτηκε κριτική για τον τρόπο που την πήρε (μόνος του και χωρίς να περιμένει την σημερινή, προγραμματισμένη, συνάντηση με τα άλλα κρατίδια).

Για το συγκεκριμένο θέμα η BILD Zeitung είχε αναφέρει ότι υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας να απειλήσει με αποχώρηση. Τελικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την αντιπαράθεση έληξε η Μέρκελ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.