Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Σχέδιο ΕΕ - ελληνικής κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα

Για την κατάσταση των ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών στα ελληνικά νησιά, η Πρόεδρος της Κομισιόν συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και μαζί συμφώνησαν να εφαρμόσουν μια διαδικασία για να εξασφαλίσουν την προστασία και τη φροντίδα, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Η Πρόεδρος ανέθεσε στην αρμόδια για τις
εσωτερικές υποθέσεις Ιλβα Γιόχανσον να προωθήσει αυτή τη διαδικασία και ως εκ τούτου, η Επίτροπος θα ταξιδέψει στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με τους αρμόδιους Έλληνες υπουργούς και ενδιαφερόμενους. Σκοπός της επίσκεψης είναι η αναζήτηση λύσεων, ιδιαίτερα στα ελληνικά νησιά. Οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν, αφενός, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης άλλων Κρατών Μελών μέσω της εθελοντικής μετεγκατάστασης, αφετέρου στις βιώσιμες λύσεις για τα ασυνόδευτα παιδιά που θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Η Κομισιόν δηλώνει είναι έτοιμη να παράσχει αυξημένη χρηματοδοτική και επιχειρησιακή στήριξη στην Ελλάδα και τα Κ-Μ από την άποψη αυτή. Θα πραγματοποιηθεί επίσης μια διάσκεψη με τα Κ-Μ την άνοιξη, με επίκεντρο τις προσπάθειες μετεγκατάστασης.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε: "Χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά φθάνουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Η προστασία τους αποτελεί προτεραιότητα για την Κομισιόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα από την Επίτροπο Γιόχανσον να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να βρει λύσεις και να εξασφαλίσει την προστασία τους. Η Επίτροπος και εγώ θα συνεργαστούμε τώρα στενά με τα Κ-Μ για να βρούμε ένα ασφαλές μέρος για αυτά τα παιδιά ".

Πηγή: ΑΜΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.