Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ουχάν: Τα πρώτα τρένα σε λειτουργία

Η κινεζική πόλη της Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός, προχώρησε στη σταδιακή άρση της δίμηνης καραντίνας, με ορισμένες γραμμές του μετρό να τίθενται σήμερα σε λειτουργία και τα σημεία ελέγχου στα όρια της πόλης να ανοίγουν, ενώ επετράπη στους κατοίκους να ξαναδούν τους δικούς τους, δημιουργώντας σιγά-σιγά μια αίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα.

Οι αρχές έλαβαν δρακόντεια μέτρα για να αποτρέψουν την είσοδο και την έξοδο πολιτών από αυτή τη βιομηχανική πόλη των 11 εκατ. κατοίκων στην κεντρική Κίνα. Εξαίρεση αποτελούσαν το ιατρικό προσωπικό και όσοι ήταν επιφορτισμένοι με τη μεταφορά προϊόντων πρώτης ανάγκης. Οι οικογένειες έμειναν περιορισμένες στα σπίτια τους. Τα δρομολόγια των λεωφορείων και η κίνηση των ταξί ανεστάλησαν ενώ μόνο τα καταστήματα που καλύπτουν άμεσες ανάγκες ήταν ανοικτά.

Η ζωή στην Ουχάν παραμένει κάθε άλλο παρά φυσιολογική. Η μεγάλη πλειονότητα των καταστημάτων είναι κλειστά ενώ στους δρόμους υπάρχουν ακόμα κίτρινα οδοφράγματα. Η άρση των μέτρων δεν είναι παρά μερική. Οι κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως τις 8 Απριλίου για να βγουν από την Ουχάν, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να λειτουργήσουν τα αεροδρόμια της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.