Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Eλληνική Κοινότητα Στουτγάρδης: Τοποθέτηση για το μεταναστευτικό / προσφυγικό

Η  τοποθέτηση  της  Ελληνικής  Κοινότητας Στουτγάρδης για  το  μεταναστευτικό/ προσφυγικό, 3.3.2020 σε διαδήλωση στην πλατεία SchlossplatzΣτουτγάρδης! 

Ομιλία Άννα Ιωαννίδου, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης

«Η  Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά του Βορείου Αιγαίου και τώρα ο Έβρος είναι ντροπή για την Ευρώπη! Μετά από το σοκ που προκλήθηκε λόγω των φωτογραφιών από τους  μετανάστες που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία κατόπιν εντολής της τουρκικής κυβέρνησης στα  σύνορα του Έβρου, έχουμε  οργή.  

 Έχουμε  οργή, γιατί η Γερμανία και η Ευρώπη δεν εισάκουσαν τις παρατηρήσεις μας και τις παρακλήσεις μας να μην μετατρέψουν το μεταναστευτικό πρόβλημα, σε ελληνικό πρόβλημα. Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.Αυτό τα τελευταία χρόνια έχει αγνοηθεί παντελώς από τη Γερμανία και από τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.!

Και τώρα θερίζουν, ότι έσπειρε η Ε.Ε. με την οικονομική και την οικολογική της πολιτική. Αλλά και πάλι πρέπει η Ελλάδα της κρίσης να δει πως θα ανταπεξέλθει μόνη της στο πρόβλημα αυτό. Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα. Μιλάμε για ένα κράτος που έχει δεν έχει τόσο πληθυσμό, όσο η Βάδη-Βυρτεμβέργη,  δηλαδή  10  εκατομμύρια  και  δεν  μπορεί  να  δεχθεί  τόσους  πολλούς μετανάστες με τη μία. Διότι αυτό θα διακινδύνευε την δημόσια ασφάλεια και τάξη στην Ελλάδα και συνεπώς απειλείται η δημοκρατία.

Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του τρομοκρατικού δεσπότη Ερντογάν. Ή θα αποσταθεροποιηθεί  η  Ευρώπη  ή  θα  λάβει  αυτός  περισσότερα  χρήματα  και  θα  τον υποστηρίξουνστον πόλεμο κατά της Συρίας! Και τι κάνουν η Μέρκελ και Σία? Υποκύπτουν στον εκβιασμό του νονού της τρομοκρατίας. Του προσφέρουν περισσότερα χρήματα ως λύση του προβλήματος! Η Μέρκελ, Σόιμπλε και Σία βύθισαν πριν ακριβώς 10 χρόνια την Ελλάδα σε οικονομική κρίση, για να σώσουν κυρίως γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Αυτό είναι εν τω μεταξύ γνωστό! Αυτό όμως δε βοηθά  πλέον τον ελληνικό λαό, τον οποίο τον ξεζουμίσανε.  Την Ελλάδα, τον παράδεισο του ήλιου, την ξεπουλήσανε.  Δρομολογήθηκαν  συνεπώς  και  οι  ιδιωτικοποιήσεις κρατικών  επιχειρήσεων.  Παραδείγματος  χάρη αγόρασε η Fraport τα κρατικά αεροδρόμια, η Telecom την κρατική τηλεφωνία ΟΤΕ, η Hoch-Tiefτις εθνικές οδούς. Κατόπιν ήρθαν οι μετανάστες. Τα αίτια ως προς αυτό είναι γνωστά. Η Τουρκία κάνει πόλεμο κατά της Συρίας και έτσι αναγκάζει τους ανθρώπους να μεταναστεύουν. 

Η Μέρκελ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σύναψαν συμφωνία με τον διάβολο. Ο Ερντογάν όφειλε να κοιτάξει να παραμείνουν οι πρόσφυγες στο κράτος του. Επί χρήμασι εννοείται, μιλάμε για πολύ χρήμα! Συνεπώς χρηματοδότησε έμμεσα η Ε.Ε. τον πόλεμο της Τουρκίας. Και πέραν τούτου πουλάει  η  Γερμανία  σαν  τρελή  όπλα  στην  Τουρκία,  για  να  μην  τελειώσουν  της  Τουρκίας  τα όπλα για τον πόλεμο κατά της Συρίας και οπουδήποτε άλλου.Μέχρι στιγμής είναι οι νησιώτες των ελληνικών νησιών αυτοί που τα λούζονται όλα μόνοι τους. Όλον  τον  καιρό  μέχρι  στιγμής  ήταν  αυτοί  που  φρόντιζαν  τους  πρόσφυγες  με  φιλοξενία  και φιλότιμο. Η Μόρια στη Λέσβο έχει 3.000 κατοίκους και πρέπει να φροντίσει 20.000 πρόσφυγες. Αυτό υπερβαίνει τις δυνάμεις τους. Με την αδιαφορία τους, η Γερμανία και η Ε.Ε. ρίχνουν με το τσουβάλι λάδι στη φωτιά των ρατσιστών! 

Τις ημέρες αυτές διαβάζαμε από Γερμανούς δημοσιογράφους, ότι στα νησιά επικρατεί κατάσταση συγκρίσιμη με τα πογκρόμ. Όχι, αγαπητοί δημοσιογράφοι! Η σύγκρισή σας με τον Χίτλερ είναι άκρως προσβλητική. Δεν είναι μόνο ρατσιστές αυτοί που αμύνονται να προσέλθουν 2 και  άλλοι  πρόσφυγες  στο  νησί  τους. Είναι άνθρωποι ανάμεσά τους, οι οποίοι χρόνια τώρα φρόντιζαν τους πρόσφυγες. Δεν αντέχουν άλλο. Νιώθουν οργή. Έχουν οργή, γιατί η Ε.Ε. τους άφησε για χρόνια μόνους τους και τους αφήνουν και τώρα πάλι μόνους! Η  Ε.Ε. ασκεί  μέχρι  τώρα  πολιτική  εις  βάρος  του  ελληνικού  λαού,  αλλά και εις βάρος των προσφύγων.
Αυτή δεν είναι η Γερμανία μου, αυτή δεν είναι η Ευρώπη μου!

Εμείς από την Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης, απαιτούμε από τη γερμανική κυβέρνηση και από τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους.Σταματήστε τον πόλεμο κατά της Συρίας!
Σταματήστε την πώληση όπλων στην Τουρκία και σε άλλα κράτη που κινούν πολέμους!
Τηρήστε  την  κάρτα  περί  των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων,  διότι  τα  ανθρώπινα  δικαιώματα  δεν είναι διαπραγματεύσιμα!
Βοηθήστε τους πρόσφυγες και μάλιστα αμέσως τώρα!
Μοιράστε τους στην Ευρώπη με συντελεστή ανάλογα του αριθμού των κατοίκων των εκάστοτε κρατώνμελών της Ε.Ε.!
Τότε θα είναι πάλι η δική μου Ευρώπη! 
Δίκαιη και ανθρώπινη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.