Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Συγκρατημένη αισιοδοξία από Ιταλία και Ισπανία

ΙΤΑΛΙΑ 
Η Ιταλία κατέγραψε άλλους 525 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις αρχές, νούμερο μικρότερο από αυτό του Σαββάτου (681). Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέβηκε σε 15.887.

Τα νέα κρούσματα είναι 4.316, 489 λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, και ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία είναι 128.948.

Ένα από τα θετικά νέα είναι η μείωση
του ρυθμού μετάδοσης του ιού στη Λομβαρδία, η οποία έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη περιφέρεια με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και πολλές χιλιάδες νεκρούς. Καταγράφηκαν 1.337 νέα κρούσματα την Κυριακή, έναντι 1.598 το Σάββατο. Όπως είπε και ο Άντζελο Μπορέλι «για πρώτη φορά σήμερα δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε ασθενείς από τα νοσοκομεία της Λομβαρδίας σε άλλες περιοχές. Σημαίνει ότι το σύστημα αντέχει».

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να προβλέψει το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Παράλληλα, η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική και στην Τοσκάνη μετά τη Λομβαρδία.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Η περιφέρεια της Μαδρίτης πάντως προχώρησε στην επίταξη και δεύτερου παγοδρόμιου προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως νεκροτομείο μέχρι να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι κηδείες των θυμάτων του COVID-19.
Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ισπανία να ξεπερνούν τα 130.000 και τους νεκρούς τους 12.000, οι ισπανικές αρχές δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξες.

Αιτία είναι ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, που σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, μειώνεται συνεχώς.


Η Ισπανία κατέγραψε 674 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, τους λιγότερους εδώ και 9 ημέρες, όμως από την άλλη αυξήθηκαν οι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Πριν από μόλις τρεις εβδομάδες είχαμε 22% αύξηση κάθε μέρα στα κρούσματα, την περασμένη Δευτέρα έπεσε στο 12% και σήμερα αυτό το 5% δείχνει πως μπήκαμε σε φάση επιβράδυνσης της πανδημίας» είπε ο Σαλβαντόρ Ίλια.

Πηγή δημοσίευσης: euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.