Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Γερμανία: Διαφωνίες για τις εκτιμήσεις της έρευνας στην περιοχή Heinsberg

Χθες ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Armin Laschet παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας στην περιοχή Heinsberg, που ήταν η πρώτη έρευνα παγγερμανικά και ταυτόχρονα η πρώτη περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων (αναλογικά). Από 25 Φεβρουαρίου είχαν καταγραφεί 1.527 κρούσματα. 

Η έρευνα κατέληξε ότι μπορεί να γίνει
χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων καθώς αποδείχτηκε ότι όποιος έχει προσβληθεί με τον ιό αποκτάει αντισώματα.
Ακόμη, η έρευνα κατέληξε ότι η θνησιμότητα είναι στο 0,4% δηλαδή ποσοστό πολύ χαμηλότερο από αυτό που δίνoυν το Πανεπιστήμιο Johns-Hopkins (πενταπλάσια)  όπως και το Robert Koch Institut.
Ο επικεφαλής της έρευνας Hendrik Streeck ανέφερε ότι το 15% έχει ήδη προσβληθεί από τον ιό που δείχνει, σύμφωνα με την έρευνα, ότι η θνησιμότητα είναι μικρότερη από ότι δείχνουν άλλες έρευνες.

Όμως, οι πρώτες ενστάσεις δεν άργησαν. Ήδη σήμερα ο καθηγητής Gérard Krause του Ινστιτούτου Helmholtz-Institut für Infektionsforschung δήλωσε στην Süddeutschen Zeitung ότι "δεν υπάρχει τέστ ακόμη που να μπορούν να εγγυηθούν την μέτρηση όσον αφορά τα αντισώματα". Επιπλέον δήλωσε "Είμαστε μόλις ένα μήνα μετά το τέλος της εποχικής γρίπης. Το ένα τρίτο των κρυολογημάτων προκαλείται από τους τέσσερις γνωστούς και σχετικά ακίνδυνους ιούς κορώνας. Μόνο με εξειδικευμένο τεστ μπορεί να διαπιστωθεί εάν ένα άτομο που έχει αναρρώσει είχε προσβληθεί με το νέο ιό". 

Aλλά και στη μεθολογία υπήρξαν αντιδράσεις. 'Δεν μπορεί να παίρνουμε όλα τα αποτελέσματα ενός νοικοκυριού και να τα μετράμε στο σύνολο των ποσοστών. Και αυτό γιατί μέσα στο ίδιο το σπίτι οι πιθανότητες να προσβληθεί ένας μέλος της οικογενείας από το άλλο που έχει ήδη προσβληθεί είναι πολύ περισσότερες από ότι γενικά στο πληθυσμό." 

Διάφορα δημοσιεύματα αφήνουν να εννοηθεί ότι η έρευνα δόθηκε χθες στη δημοσιότητα για να μπορέσει να χαλαρώσει η κρατιδιακή κυβέρνηση τα μέτρα για το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.