Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Σχόλιο: Και 5ο κρατίδιο χαλαρώνει τα μέτρα - Η Γερμανία στο δρόμο της "εξόδου"

Ακόμη ένα ομόσπονδο κρατίδιο, η Σαξονία Άνχλαντ, προχωράει αυτόνομα στη χαλάρωση των περιοριστικών του μέτρων. Το συγκεκριμένο κρατίδιο που ήρθε να προστεθεί στα υπόλοιπα 4 που χθες προχώρησαν σε ανακοινώσεις χαλάρησης των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ότι από 9 Μαίου επιτρέπονται να ανοίξουν όλα τα καταστήματα ανεξάρτητα τ.μ.  Eπίσης από αύριο θα επιτρέπονται έως και 5 άτομα να
βρίσκονται μαζί σε υπαίθριο χώρο.

Έτσι στην προγραμματισμένη, νέα, συνάντηση Μέρκελ με Πρωθυπουργούς στις 6 Μαίου θα έχουμε ήδη μια σειρά από δεδομένα.

Τα σημερινά στοιχεία για τον ιό ενισχύουν τις φωνές που θέλουν την γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα καθώς είναι τα καλύτερα του τελευταίου μήνα

164.967 συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων (Johns-Hopkins-Universität), 6.812 νεκροί και περίπου 130.600 άτομα έχω αναρρώσει.

Τα 945 νέα κρούσματα του Σαββάτου δείχνουν μια ακόμη φορά μείωση ενώ ο αριθμός των θανάτων (74) ήταν ο χαμηλότερος από τις 26 Μαρτίου.

Τα μόλις 27.000 ενεργά κρούσματα σε μια χώρα των 80.000.000 και με κρατίδια να έχουν αναλογικά ακόμη χαμηλότερο μέσο όρο οδηγεί στη λογική ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε να καταστρέφουμε την οικονομία μας. Γι αυτό και οι φωνές των εκπροσώπων είτε των μεσαίων επιχειρήσεων είτε των αυτοκινητοβιομηχανιών προχωρούν σε ανακοινώσεις πιέζοντας την πολιτεία.

Σήμερα 3 Μαίου 2020 σε πολλά κρατίδια (π.χ. Βαυαρία) ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα μέχρι 11 Μαίου. Αν δει όμως κανείς τους δρόμους βλέπει ότι,τουλάχιστον το μέτρο για έξοδο μόνο οικογενειακή , αποτελεί παρελθόν.


Δορυφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.