Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Τσιόδρας : Απάντηση στο "γιατί το Βερολίνο δεν ανοίγει τα σχολεία κι εμείς τα ανοίγουμε"

Στην απάντησή του ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι οι νεαρές ηλικίες έχουν πολύ πιο ήπια συμπτώματα και ενδεχομένως μεταδίδουν και λιγότερο τον κορονοϊό στο οικογενειακό περιβάλλον και στα ευάλωτα άτομα, γι αυτό και επέμεινε ότι η απόφαση της Ελλάδας είναι σωστή.

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ξεκινάει
με τα μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να τηρήσουν μέτρα προστασίας ενώ όπως είπε σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη του κορονοϊού θα παρακολουθείται από την επιστημονική επιτροπή. Προσθέτοντας: "Δεν υπάρχει κίνηση χωρίς ρίσκο”.

Σε σχέση με τη Γερμανία είπε ότι τα δεδομένα ανάμεσα στις δυο χώρες είναι διαφορετικά, έκανε αναφορά στα στοιχεία που είναι διαθέσιμα για τα κρούσματα και τους θανάτους στη Γερμανία και πρόσθεσε:

"Αν δει κανείς και συγκρίνει τις δύο χώρες θα δει ότι η Γερμανία έχει 8 φορές περισσότερους θανάτους από την Ελλάδα. Οι αριθμοί δείχνουν το πόσο μεγάλο είναι το κατόρθωμα της πατρίδας μας. Ακόμα και σε σχέση με τον κολοσσό που είναι η Γερμανία, καταφέραμε σχεδόν το ακατόρθωτο. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και μπορούμε να προχωρήσουμε στο άνοιγμα των σχολείων".


thedoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.