Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Τι ισχύει για ΤΕΣΤ και καραντίνα ΑΥΤΗ τη στιγμή για ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ταξίδια στην Ελλάδα

Επειδή δεχόμαστε πάρα πολλά ερωτήματα σε σχέση με το θέμα του ΤΕΣΤ, καραντίνα και κόστος συγκεντρώνοντας τις πληροφορίες αποκλειστικά και μόνο των επίσημων ανακοινώσεων έχουμε τα παρακάτω. 

Με βάση τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ ανακοινώσεις όποιος ταξιδέψει αεροπορικώς στην Ελλάδα  υποβάλλεται σε ΤΕΣΤ για κορωνοϊό στην Αθήνα και μεταφέρεται
σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Δεν υπάρχει κόστος για τον ταξιδιώτη. Ο ταξιδιώτης περιμένει στο ξενοδοχείο περίπου 24 ώρες για τα αποτελέσματα.
Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό φεύγει για τον τελικό του προορισμό και μένει σε κατ οίκον καραντίνα.
Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό παραμένει στο ξενοδοχείο για 14 μέρες.

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση το τι θα συμβεί αν πας στην Ελλάδα και έχεις κάνει τεστ από γιατρό στη Γερμανία. Αν δηλαδή οι ελληνικές αρχές θα το δεχτούν ή όχι. Πολύ περισσότερο δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για αιματολογική εξέταση που αναφέρεται ή για πιστοποιητικά.
Μέχρι την Πέμπτη 15 Μαίου ισχύει η αεροπορική ΟΔΗΓΙΑ (NOTAMS) στις πτήσεις από και προς Ελλάδα (μέχρι τότε ισχύει και η απαγόρευση μετακίνησης στις διαδρομές πλοίων από Ιταλία /ΦΕΚ). 
Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν η ΟΔΗΓΙΑ (και το ΦΕΚ) θα παραταθεί ή αν θα τροποποιηθεί σε κράτη και αεροδρόμια. 

Όσον αφορά τα ΙΧ υπάρχουν κράτη που ζητούν ιατρικό πιστοποιητικό όπως π.χ. Τσεχία και Πολωνία ενώ άλλα κράτη όπως Ελβετία δεν ζητούν .

Όσον αφορά την καραντίνα κατά την επιστροφή (στη Γερμανία). Σήμερα ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας ζήτησε από τα Ομόσπονδα Κρατίδια (είναι αρμοδιότητά τους) να μην υπάρχει καραντίνα. Το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας (Niedersachsen) ήδη με δικαστική απόφαση από την Κυριακή έχει καταργήσει εν μέρη την καραντίνα για ταξιδιώτες που εισέρχονται από το εξωτερικό στο συγκεκριμένο κρατίδιο.

Δική μας εκτίμηση (Δορυφόρος) είναι ότι: Καθημερινά οι εξελίξεις αλλάζουν. Ιδιαίτερα όσοι έχουν σχεδιασμό για μετά τον Ιούνιο θα πρέπει να έχουν υπομονή και να περιμένουν τις όποιες αλλαγές που θα δρομολογηθούν σε επίπεδο Ελλάδας, Γερμανίας και Ευρωπακής Ένωσης συνολικά.

Τα παραπάνω ισχύουν μέχρι σήμερα που γράφτηκε η ανάρτηση.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.