Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Γερμανία: Προβληματισμός για κρούσματα σε Βερολίνο και Γκύτερσλο

Στη Γερμανία μπορεί ο αριθμούς των νέων κρουσμάτων και ο αριθμός των νεκρών να είναι περιορισμένος ωστόσο παρουσιάζονται τοπικές εξάρσεις κρουσμάτων, οι οποίες προκαλούν προβληματισμό.

Μία από τις πλέον πολυσύχναστες γειτονιές του Βερολίνου μετατράπηκε σε hot spot εξαιτίας του κορωνοϊού. Ακριβώς τη στιγμή που η πόλη προσπαθούσε να βρει τους κανονικούς της ρυθμούς, ένα ολόκληρο συγκρότημα διαμερισμάτων στη νοτιοανατολική πλευρά της συνοικίας Neukoelln μπήκε σε καραντίνα. Αποκαλύφθηκαν 70 κρούσματα μεταξύ των ενοίκων, ενώ η διαδικασία των τεστ συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα, μονάδα συσκευασίας κρεάτων στο Guetersloh της Ανατολικής Γερμανίας έλαβε εντολή να κλείσει μετά από εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού. Μετά από τεστ σε 983 εργαζόμενους βρέθηκαν οι 657 θετικοί στον κορωνοϊό, οδηγώντας σε κλείσιμο της μονάδας που απασχολεί 6.000 εργαζόμενους. 




Mε εντολή του Περιφερειάρχη στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας έκλεισαν τα σχολεία και νηπιαγωγεία (οι διακοπές αρχίζουν τη Δευτέρα) ενώ σε καραντίνα μπήκαν 7.000 άτομα δηλ. οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.