Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΟΔΗΓΟΣ για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές από την Ελλάδα στη Γερμανία

Καθώς ξεκίνησαν οι πρώτες επιστροφές από τους όσους ταξίδεψαν στην Ελλάδα ο "Δορυφόρος" σας ενημερώνει σχετικά για τα παρακάτω:

1. Δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί η πλατφόρμα από όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα.

2. Δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε υποχρεωτικό τεστ κορωνοιού κατά την άφιξή σας στη Γερμανία.


3. Σχεδόν σ όλα τα κρατίδια έχετε τη δυνατότητα εθελοντικού τεστ κορωνοιού (δωρεάν) στο οποίο μπορείτε να υποβληθείτε είτε σε συνοριακή πύλη είτε μέσα σε 72 ώρες από την άφιξή σας στη Γερμανία σε οποιαδήποτε αρμόδια υγειονομική υπηρεσία 

4. Όσοι επιστρέφουν με το πλοίο από Ιταλία και θα δεν παραμείνουν στην Ιταλία περισσότερο από 36 ώρες δεν πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορωνοιού 
Το έντυπο για όσους επιστρέψουν με το πλοίο μέσω Ιταλίας. Το έντυπο μπορεί να συμπληρωθεί στη διάρκεια του ταξιδιού με το πλοίο καθώς αφορά τις ιταλικές αρχές.
Για όσους θέλουν να το συπληρώσουν από πριν μπορούν να το κατεβάσουν το έντυπο από τη σελίδα του Ιταλικού τουρισμού 

5. Για την έξοδο από τη χώρα (χερσαία σύνορα) όλα τα σύνορα είναι ανοιχτά για όλους δηλ. ανεξάρτητα εθνότητας και όλες τις ώρες το 24ωρο.

6. Ταξίδια οδικώς από Ελλάδας στην Γερμανία μέσω Κροατίας (transit)
Θα κερδίσουν χρόνο στα σύνορα όσοι ταξιδιώτες συμπληρώουν το παρακάτω έντυπο της Κροατίας με το οποίο θα δηλώνουν ότι θα είναι transit

7. Είστε υποχρεωμένοι να προσκομίσετε αρνητικό τεστ κορωνοιού π.χ. επειδή περάσατε από χώρα υψηλού κινδύνου (με ΙΧ) και σας το έχει ζητήσει ο εργοδότης. 

Επιπλέον και για την αποφυγή ανησυχιών χωρίς λόγο ... 

Η είσοδος στη χώρα (Γερμανία) μονίμων κατοίκων δεν μπορεί να απαγορευτεί. 

Η Ελλάδα, παρά την αύξηση κρουσμάτων του τελευταίου 15νθήμερου συνεχίζει να βρίσκεται μόλις στα 14 περίπου κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους όταν το βασικό κριτήριο για να θεωρηθεί μια χώρα "επικίνδυνη" είναι 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για 7 συνεχόμενες μέρες (Στοιχεία Robert Koch Institut, 27.08.2020 ώρα 00.00)

Τα παραπάνω στοιχεία ισχύουν μέχρι τη στιγμή της ανάρτησής τους. Αν υπάρξει αλλαγή θα σας ενημερώσουμε 

Καλό ταξίδι και καλή επιστροφή 

ΣΥΝΟΠΙΤΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΕΣΤ 
Πρέπει στην επιστροφή μου από την Ελλάδα να προσκομίσω αρνητικό τεστ κορωνοιού;

Κανένας ταξιδιώτης που επιστρέφει από την Ελλάδα είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο, είτε οδικώς από τις Βαλκανίκές χώρες δεν είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει αρνητικό τεστ κορωνοιού.

Τα δεδομένα αλλάζουν μόνο αν ο ταξιδιώτης παραμείνει πάνω από 36 ώρες σε συγκεκριμένες χώρες όπως Κροατία, Ιταλία κλπ.

Ο εργοδότης μπορεί να ζητήσει από τον εργαζόμενο να προσκομίσει αρνητικό τεστ κορωνοιού ακόμη και αν θα επιστρέψει από χώρα που δεν είναι υψηλού κινδύνου όπως .π.χ η Ελλάδα.

Τα τεστ στη Βαυαρία και στην Κάτω Σαξονία είναι δωρεάν. Στα υπόλοιπα κρατίδια είναι δωρεάν μόνο αν πραγματοποιηθούν μέσα σε 72 ώρες από την άφιξη του ταξιδιώτη στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.