Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

DIE WELT: «Laschet: Να μην περιμένουμε τις χώρες της ΕΕ για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες»

Το ρεπορτάζ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Laschet (CDU) απευθύνει έκκληση στην ΕΕ να μην εξαρτά τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες στην Ελλάδα από την ομοφωνία. «Όλοι όσοι είναι πρόθυμοι θα πρέπει να αναλάβουν δράση

τώρα», δήλωσε ο Laschet την Πέμπτη στο Ντίσελντορφ. Θα ήταν «ψευδαίσθηση» να αναμένεται να επιδείξουν προθυμία και τα 27 κράτη-μέλη.

Μετά την πυρκαγιά στον ελληνικό καταυλισμό στη Μόρια, είναι αναγκαία τόσο η ταχεία ανθρωπιστική βοήθεια, όσο και μία ευρωπαϊκή λύση, τόνισε ο εκ των διεκδικητών της Προεδρίας στο CDU. Η Γερμανία δεν μπορεί να υποδεχτεί και τους 12.000 ανθρώπους από τον καταυλισμό. «Σε αυτήν την περίπτωση, η υπόθεση θα γινόταν γερμανικό πρόβλημα», προειδοποίησε ο Laschet. Αυτό το ενδεχόμενο θα μπορούσε να επέλθει, αν μέσα σε λίγες εβδομάδες ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλοι 12.000 πρόσφυγες –«και τότε το πρόβλημα στην πραγματικότητα δεν θα έχει λυθεί».

Η Βόρεια Ρηνανία-Βετσφαλία παραμένει πιστή στην υπόσχεσή της να δεχτεί έως και 1.000 πρόσφυγες από τη Μόρια, ενώ θα παράσχει άμεση επιτόπου τεχνική βοήθεια, σε περίπτωση που η Ελλάδα ζητήσει υποστήριξη. «Αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.