Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία

 Την ολοκλήρωση δεύτερης, σε μια ημέρα, τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία, απέτρεψε η αστυνομία, σκοτώνοντας τον ένοπλο δράστη τη στιγμή που επιχειρούσε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Europe 1, άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι προσπάθησε να επιτεθεί σε αστυνομικούς στην πόλη της Αβινιόν πριν λίγη ώρα.  O επιτιθέμενος φέρεται να φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» και απείλησε τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν σε αυτοάμυνα.

Ο ύποπτος υπέκυψε στα τραύματά του.

Στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη και τα κίνητρα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Η επίθεση έρχεται μερικές ώρες μετά τη δολοφονία τριών ανθρώπων στη Νίκαια της Γαλλίας. Από τους δολοφονηθέντες, η μια ήταν γυναίκα και αποκεφαλίστηκε μέσα στον καθεδρικό ναό της Notre Dame στη Νίκαια.

Οι σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, ακολουθούν τη διάχυση της πολιτικής και διπλωματικής αντιπαράθεσης Μακρόν-Ερντογάν στη θρησκεία, καθώς; Γαλλία και Τουρκία ανταγωνίζονται για την αναπλήρωση του κενού που αφήνει η στρατηγική αναδίπλωση των ΗΠΑ από την ευρύτερη περιοχή της MENA.

Θρυαλλίδα για υπερχείλιση της σοβούσας κρίσης αποτέλεσε ο αποκεφαλισμός Γάλλου καθηγητή που έδειχνε σκίτσα του Μωάμεθ, από το Charlie Hebdo, σε φοιτητές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.