Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Τι πιστεύουν οι εργαζόμενοι για την «εργασία από το σπίτι»

Το συνδικάτο Μετάλλου IGΜ δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνας με θέμα την "εργασία από το σπίτι "

Σύμφωνα μετο δημοσίευμα:

59% των εργαζομένων θέλει να καθορίζει το ίδιο τις μέρες που θα είναι στο γραφείο και τις μέρες που θα εργάζονται από το σπίτι.

50% των εργαζομένων από το σπίτι χρησιμοποιούν και δικά τους

μηχανήματα που χρειάζονται για την εργασία (π.χ. εκτυπωτή, τηλέφωνο, οθόνη κλπ).

48% δεν έχουν ξεχωριστό χώρο εργασίας στο σπίτι. Εργάζονται δηλαδή στην κουζίνα ή στο σαλόνι γεγονός που η ισχύουσα νομοθεσία δεν το επιτρέπει.

48%, κυρίως νέοι σε ηλικία (18 έως 29 ετών), θέλουν ξεκάθαρους όρους εργασίας π.χ. ποιες ώρες πρέπει να είναι διαθέσιμοι. Το 42% θεωρεί πολύ σημαντικό θέμα την πληρωμή υπερωριών

12% μόνο των εργοδοτών συμμετέχει σε έξοδα που προκαλεί η   «εργασία από το σπίτι», όπως ρεύμα, νερό, θέρμανση και μακροπρόθεσμα ενοίκιο χώρο για τους ίδιους.

78% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμούν και στο μέλλον να εργάζονται από το σπίτι (τουλάχιστον μερικές μέρες). 11% θέλουν να εργάζονται αποκλειστικά με τηλεργασία ενώ το 9% θέλει να εργάζεται αποκλειστικά στην επιχείρηση.

Την έρευνα πραγματοποίησε για λογαριασμό του συνδικάτου Μετάλλου IGM το ινστιτούτο έρευνας της κοινής γνώμης Forsa Institut και συμμετείχαν 1.006 αντιπροσωπευτικά εργαζόμενοι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.